5 фрази, с които жените манипулират мъжете

4740
5 фрази, с които жените манипулират мъжете
Снимка: iStock

Нека не се заблуждаваме - жените често прибягват до манипулации, когато искат да стане по техния начин. Няма човек, който да не иска да вярва, че винаги е прав, че винаги става това, което той иска. Мъжете вярват, че винаги става това, което те искат, защото те са „силният пол“, защото печелят повече... Защото... Защото са по-силните и лесно могат да ни подчинят. И ако говорим за сила, бързина, ловкост са прави... Друг е въпросът, че жената мисли по-задълбочено, обръща повече внимание на детайлите, умее да помни важни подробности, да си вади изводи, да предвижда понякога... И, да, доста от жените умеят да „командват по тънкия начин“, тоест да манипулират. Ето 5-те най-често използвани фрази, за да постигнем нашето:

6 начина да се предпазите от манипулиране

1. „Ти не ме обичаш вече“ или „ Обичаш ли ме (още)?“ или ако са още по-смели и директни, някои казват „Ако направиш (или не направиш) това, значи (не) ме обичаш“.

Мъжете по-трудно показват и/ или говорят за чувствата си. Ако го осъзнават и са по-чуствителни, това ги кара да се чувстват виновни. Оттук до това да направят всичко, което искате разстоянието е една крачка.

2. „Изглеждаш прекрасно, тази прическа (този пуловер, блуза, панталон) ти стои чудесно“. Мъжете също обожават комплименти, но рядко си признават, защото ги е страх да не ги вземем за женчовци. Като цяло не обичат да показват каквито и да е слабости, дори и суетата си.

3. „ Гордея се с теб“ или „ Справяш се страхотно със (работа, домакинско задължение, майсторене на нещо, хоби като риболов примерно).“ Всеки обича да го хвалят, а мъжете - най-много. Похвалете ги за нещо и после не можете да ги спрете да свършат каквато и да е работа.

Емоционална манипулация - как да разпознаете и избегнете

4. „Ех, защо не можеш и ти като баща ми (брат ми, бившия ми, съседа, колегата, мъжа на приятелката ми) да направиш колата (ремонта, да завиеш крушка, да заковеш пирон, да изкараш повече пари, да сготвиш, да гледаш децата...) Примери много, но съперничеството и конкуренцията си казват думата.

5. „ Ако направиш (или не направиш) това, то ще трябва аз да го направя и може да пострадам (или съм болна, зле ми е, или имам служебна работа, гледам деца, възрастни хора), а ти нищо не правиш в момента.

Карайки го да се чувства виновен в крайна сметка ти помага много бързо и лесно да стане на твоето. Разбира се, важно е и какъв е мъжа, при някои от тях нищо не помага. Все пак, успех!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 нагласи от детството, които пречат на една жена да изгради здрава връзка в настоящето

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Как добрата визия ви помага да постигнете успех в живота?

5 важни стъпки за излизане от токсична връзка без разбита психика

Половин чаша от това и подът ще остане чист 1 седмица

Лош дъх - как да го предотвратите и да се отървете от него

Хартиена карта, пари и още 6 неща в колата, носещи големи неприятности

Най-новите вечерни модни тенденции за сезон пролет/лято 2024

Пророчески сънища, способност да лекувате и още 5 признака, че сте мощен екстрасенс

Опасности дебнат от градината – какви са те и как да ги избегнем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com