5 храни, които разреждат кръвта и предотвратяват образуването на съсиреци

49997
5 храни, които разреждат кръвта и предотвратяват образуването на съсиреци
Снимка: iStock/Guliver

Днес разчитаме предимно на хапчета за лечение на всякакъв вид здравословно състояние. Но знаете ли, че някои натурални храни и билки могат да ускорят оздравителния процес, когато се приемат правилно? Някои естествени хранителни продукти също могат да въздействат като натурален разредител на кръвта и могат да намалят възможността на кръвта да се съсирва.

Съсирването на кръвта е необходим процес. Понякога, обаче, кръвта се съсирва твърде много, което води до здравословни усложнения, които дори могат да се превърнат във фатални. Хората, страдащи от определени медицински състояния, също могат да изискват лекарства за разреждане на кръвта, за да се намали риска от поражение от инфаркт или инсулт. Лекарствата са важни, за да държите състоянието си под контрол, но можете да опитате и с натурални разредители на кръвта. Преди това обаче не пропускайте консултацията с Вашия личен лекар.

Най-добрата напитка за детокс на белите дробове на пушачи

Тази напитка за детоксикация на белите дробове е идеална за пушачи. Не е тайна, че пушенето убива. И не само самите пушачи, но и тези,...

Ето 5 любопитни разредители на кръвта, които можете да използвате, за да намалите риска от съсирване:

Джинджифил

Джинджифилът също съдържа салицилат и има противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят съсирването на кръвта. Ацетилсалициловата киселина, която се прилага при приготвяне на лекарство, е синтетично получена от салицилат. Той може да съдейства за избягването на инсулт или  инфаркт.

Канела

Ароматната канела, използвана за добавяне на аромати към храната, също е мощен разредител на кръвта. Подправката съдържа кумарин, който има свойства за разрежда кръвта и се използва за приготвяне на лекарства. Канелата често се използва и за поддържане на кръвното налягане под контрол и намаляване на възпалението, причинено от артрит.

10 супер храни за супер памет

Колкото повече остарявате, толкова повече грижи трябва да полагате за мозъка си, за да функционира правилно. Човешкият мозък си набавя ...

Куркума

Подправката с жълт цвят, често срещана във всяко домакинство, от древността се използва заради  лечебните си способности. Куркуминът, една от основните активни съставки на куркумата, има антикоагулантни свойства и може да предотврати съсирването на кръвта. Освен това куркумата е и противовъзпалителна и антибактериална.

Лют червен пипер

Високото количество салицилати в лютивия червен пипер успява да въздейства като успешен разредител на кръвта. Лютият пипер може да се прилага и при нужда от сваляне на кръвното

 и подобряване на кръвообращението. Можете или да използвате смлян лют червен пипер в храната си, или той да се приема на капсули, които можете да си купите от аптеката.

Подправките, които да включите в диетата си, ако искате да отслабнете по естествен начин

Не е тайна, че това, което ядете, оказва значително влияние върху загубата на тегло. Но това, което държите в шкафа си за подправки, съ...

Чесън

Чесънът е известен като суперхрана поради своите антимикробни и противовъзпалителни свойства. Той се използва широко за приготвяне на различни видове лекарства. Изследванията показват, че чесънът на прах има антитромботични свойства, които могат да намалят образуването на кръвни съсиреци. Ефектът обаче не трае много дълго.

Препоръчително е да не пропускаме нито една изброените  храни, за да се възползвате максимално от полезните им свойства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com