5 източника на домашна миризма, които дори не сте се сетили да проверите

2769
5 източника на домашна миризма, които дори не сте се сетили да проверите
Снимка: iStock

Знаете ли, че неприятните миризми в дома ви могат да дойдат от най-неочаквани места? Ще ви разкрием всички тайни на домашните „аромати“, за да улесним почистването преди Нова година!

Често ли се чудите откъде идват неприятните миризми в дома ви? Понякога източниците могат да бъдат напълно скрити. Нека разгледаме пет места в дома ви, които могат да причинят нежелани миризми. Обзалагаме се, че не сте погледнали там, дори когато в апартамента се носи странна миризма.

1. Кош за пране

Изглежда, че кошът за пране е просто временно място за съхранение, докато прането приключи. Въпреки това трябва да запомните, че влажните неща могат да се превърнат в идеална среда за размножаване на бактерии и мухъл. Тези микроорганизми могат да причинят неприятни миризми, които след това се разпространяват из цялата къща. Ето защо се препоръчва не само редовно да се проветрява, но и да се почиства старателно кошницата за пране, за да се избегнат неприятни последици и да се поддържа свежест в къщата.

10 лесни начина да отървете от миризмата на храна в дома

2. Спално бельо

Ние прекарваме около една трета от живота си в леглото, което, разбира се, е много. Там се потим и губим кожни люспи, което от своя страна създава идеални условия за размножаване на прахови акари и натрупване на неприятни миризми. За да избегнете това, перете спалното си бельо поне веднъж седмично и – изненада – проветрявайте редовно матрака си, за да поддържате спалнята си свежа и чиста.

3. Стайни растения

Стайните растения не само подобряват качеството на въздуха, но и създават уютна атмосфера на закрито. Но е необходимо да запомните, че почвата, върху която растат цветята, може да се превърне в източник на неприятни миризми, така че следете състоянието на почвата. Прекомерната влажност може да насърчи развитието на гъбички и микроорганизми. Освен това се препоръчва периодично да се актуализира горният слой на почвата, за да се поддържа неговата свежест.

5 начина да се отървете от миризмата на дим у дома

4. Прахосмукачка

Имайки предвид функциите на прахосмукачката, не е изненадващо, че рано или късно тя започва да мирише. Почиствайте и сменяйте редовно филтрите и контейнера за прах, за да предотвратите това. Ако по време на почистване се появи миризма на изгоряло, трябва спешно да проверите и поправите устройството. Същото е и с миризмата на мухъл. Може да не сте изсушили достатъчно филтрите последния път. Все пак трябва да го почистите и измиете отново, но сега оставете „вътрешностите“ да седят на радиатора за няколко дни.

5. Шкафове

Шкафовете често се пренебрегват при почистване, но те могат да натрупат миризми, особено ако дрехите или обувките се съхраняват в тях дълго време. Проветрявайте редовно района и използвайте продукти за абсорбиране на влага и неутрализиране на миризми. Също така не забравяйте редовно да проверявате всичките си вещи - това също ще помогне в борбата с миризмите.

Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да направите дома си още по-удобен и да се отървете от неприятните миризми. Не забравяйте за редовното почистване и проветряване, за да поддържате въздуха свеж!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Какво може да предизвика отвращение към месото?

Съпругата ми се оказа мъж: Младоженец с ужасяващо разкритие след 12 дни брак (ВИДЕО)

Как никога да не закъснявате: 8 прости съвета, които вършат чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com