5 житейски ситуации, в които НЕ трябва да слушате чуждо мнение

1690
5 житейски ситуации, в които НЕ трябва да слушате чуждо мнение
Снимка: iStock

При общуването си хората постоянно се налага да правят компромиси, когато отвън им се налагат мнение и идеи, с които принципно не са съгласни, но не искат да провокират конфликтни ситуации.Това важи както при професионалното реализиране, така и в личен план. Често пъти това води до разочарование, недоволство, отчуждаване, липса на щастие… Пренебрегването на собственото „Аз“, за да угодите с действията си на някого, в който се съмнявате, че заслужава това, или да направите някого щастлив за „своя сметка“ е дълбоко погрешно, въпреки че отстрани може и да изглежда благородно и добронамерено. Несъмнено, има не малко ситуации, в които би следвало да се погрижите задължително първо за себе си в един или друг аспект. Ето кои са те.

1. При страстна вяра в нещо

Защо зависим от чуждото мнение и какво да правим с това

Защо понякога действаме не както искаме, а както ни съветват? По всяко време е имало правила, с които хората се налага да се съобразяв...

Има неща, в които човек страстно вярва и е повече от разочарован, когато му опонират. В такива случаи, вместо да замълчите, за да не се натегне атмосферата, по-добре е да обясните детайлно позицията си, без да ви интересува дали събеседникът ви ще се съгласи с изложените доводи. Във всеки случай, такъв подход ще насочи вероятно разговора в съвсем друга посока.

2. При наличие на ясна цел

Изяснете си важните за вас цели, които възнамерявате да постигнете на всяка цена и не помагайте на когото и да е било, ако това ще възпрепятства тяхното осъществяване. В такива случаи не бъдете благородни, откажете помощта си с твърдо „Не“, и кажете решително „Да, Да, Да…“ на себе си! Отстоявайте докрай замисленото, не се подавайте на каквито и да са уговорки или/и натиск.

3. При тормоз от страна на околните

6 зодии, които изобщо не могат да общуват

Способността да предавате мислите си на хората и да бъдете разбрани е важна, но не на всяка цена и не на всеки е дадена тази дарба. Не...

Игнорирайте тези които ви тормозят да направите нещо за тях на всяка цена и колкото се може по-скоро. Не позволявайте и на най-упоритите и властни да контролират изхода от възникналите ситуации. Така ще поддържате емоционалното си равновесие да действате решително в избраната от вас посока.

4. Когато се налага „защита“ на времето

За да осъществите всички важни за вас цели, трябва да разполагате с време. Не го пилейте да помагате безкористно на настоятелни познати и дори приятели – насочете се към себе си и вашите близки! Осъзнайте краткостта на активния си живот, през който може да осъществите замисленото. Ценете и защищавайте времето си, защото то не е безкрайно!

5. Когато се налага поставяне на граници

4 факта за социалната фобия, които често се пренебрегват

Изпитвали ли сте дискомфорт, когато общувате с някого? Притеснявате ли се да говорите пред повече хора? Спокойно, всеки е изпадал в так...

За да успеете в начинанията си необходимо е да поставите лични граници, за да запознаете околните, кое за вас е приемливо и кое не е. Това е изключително важно, за да отстраните всякакви недоразумения и негативни влияния при реализирането на вашите цели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...