5 лесни и евтини начина да превърнете старите врати в нови

34416
5 лесни и евтини начина да превърнете старите врати в нови
Снимка: iStock

При нужда от ремонт на дома и промяна на интериорния дизайн вратите са един от най-големите разходи, когато говорим за жилище с много стаи и санитарни помещения. Ако бюджетът ви не позволява да смените 7-8-10 или повече врати със средна цена на икономичен вариант около 300 лв. и обща стойност на вратите около 3000 лв., може да подходите като дизайнер и творец на собствения си дом и да ги направите с двете си ръце като нови за сума в рамките на от 100 до 300 лв.

За идеите, които ви предлагаме, не са ви нужни познания, умения или техника. Ножица, лепила, метър, креда,макетен нож и качествен акумулаторен винтоверт са напълно достатъчни. Изпълнението е лесно и сравнително бързо, а материалите са леки и удобни за работа.

Кои са петте начина да обновите изцяло вратите вкъщи?

1.       Декоративно фолио за мебели

5-те най-често допускани грешки при ремонт на банята

Ремонтът на банята е важно начинание, което не трябва да се прави с лека ръка. Често ние правим излишни проекции или пък купуваме неща,...

На пазара се предлага богато разнообразие от декори – от дървесни, които може да съчетаете с мебелите в стаите или с паркета, през едноцветни и шарени до фолиа, имитиращи кожа, корк, инокс, стар метал. Изборът зависи от стила на жилището ви, от вкуса ви и от нуждите за конкретната стая. Фолиото се продава на ролки с различна ширина, от която да изберете най-удачната за вратата ви, като цената варира от 3 до 7 лв. за линеен метър. Самозалепващо е, леко, не се отлепя във времето, закрепя се стабилно, може да се почиства с влажна кърпа и не избелява бързо. С него може да обновите изцяло врата за сума около 20 лв. Добавете и нова дръжка, съобразена с декора на избраното фолио, и сте готови с новата врата. Съвет – изрежете с ножицата малко по-голямо парче от размера на вратата ви – примерно 70 см. широко, ако тя е 67 см. – и когато го залепите на место върху вратата обрежете излишното с макетно ножче. Така размерът на фолиото ще е едно към едно с този на вратата.

2.       Кожа

Изкуствените кожи са чудесни за работа. Разнообразието от цветове и десени е огромно и може да намерите най-добрата за интериора ви. При работата с кожа рязането и лепенето ще ви е една идея по-сложно, но резултатът ще е луксозна врата. Мебелите, облицовани с кожа, са модерни и изглеждат скъпо и луксозно.

3.       Пана за врата

Това са готови покрития с големината на вратата, които се лепят върху старата и придават 100% професионален завършек. С тях наистина имате чисто нова врата. Може да ги намерите на цени от 15-20 и повече лева за една страна на вратата, тоест около 40 лв. ще ви струва обновяването на една врата. Лепенето им е по-сложно и изисква да свалите вратата, залепите с лепило за дърво и притиснете, докато изсъхне.

6 неща, за които да помислите преди ремонт

Рано или късно всеки се изправя пред това да направи ремонт. В повечето случаи хората не знаят от къде да започнат или как да се подгот...

4.       Пана корк

На пазара се продава корк с различни шарки на листове с различни големини. По-сръчните могат да направят уникален завършек на вратите си, облепяйки ги с корк. Рязането е лесно, лепенето също не е проблем с разнообразието от лепила в търговската мрежа.

5.       Тапет

Идеално решение за стаи, чиито стени са с тапет. Врата в цвета и шарките на стените е стилно и оригинално решение. Тапетите се режат лесно, лепят бързо върху дървени врати с лепило С200 и издържат дълго. Все пак избирайте тежки, луксозни тапети, а не обикновени хартиени. Една ролка от 10 метра е достатъчна за 2 врати и струва от 20 до 40 лв. среден клас. При избор на евтини тапети цената за ролка може да падне и до 3-4 лв. Така новият ви интериор е икономичен, модерен и интересен.

Приятно майсторене!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Оливки или черни маслини: Каква е разликата, кое е по-полезно?

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com