5 начина бързо да охладите виното, когато нямате време

1939
5 начина бързо да охладите виното, когато нямате време
Снимка: Tim Bigger / Pixabay

Празниците са най-доброто време за забавление и повторно запознаване със семейството и приятелите. Това означава много възможности за поводи за хранене, за да зарадвате и впечатлите тези, на които държите много. Една твърде често срещана ситуация с домакинството, дори за най-опитния организатор на събития, е да му свърши охладеното шампанско или бяло вино по време на събитие. Поправете тази ситуация, като използвате някои основни науки като ръководство.

Познаването на идеалната стайна температура за червените вина и целевата температура за белите вина и шампанското е необходимо за успеха. Идеалната стайна температура за червени вина е между 45 и 70 градуса, което означава, че в някои климатични условия може да се наложи да поставите бутилка червено вино в хладилника, преди да сервирате. Идеалната температура за сервиране на бяло вино е 55 до 60 градуса, докато пенливите вина или шампанското се понижават малко по-ниско до 40 до 50 градуса.

Излизането твърде далеч от тези граници може да има неблагоприятни ефекти дори върху най-добрите реколти. Ако е твърде студено виното може да загуби целия изявен аромат и ключови вкусови елементи. Ако е твърде топло вкусът на вашето червено вино може да бъде прикрит или дори заглушен. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете идеалната температура.

Червеното вино е полезно срещу тези болести

1. Бутилка вино в кофа за лед

Ако времето позволява, поставете бутилката бяло вино или шампанско в кофа с лед за един час и просто я вземете, когато сте готови.

2. Бутилка вино в мокра кърпа във фризера

Това е любимо на домакините и изглежда печели одобрението на повечето сомелиери. Намокрете старателно кухненска кърпа и я поставете върху кухненския плот. Поставете бутилката вино върху него и увийте мократа кърпа около бутилката вино. Поставете бутилката с вино с мократа кухненска кърпа във фризера за 30 минути. Ключът тук е да не го забравяте!

3. Бутилка в кофа с лед със сол

Докато водата обикновено замръзва при 32 градуса, добавянето на кошерна сол към леда понижава температурата на замръзване на водата до около 15 градуса. 45 минути с това решение работи добре. Ако използвате този метод, не забравяйте да изплакнете цялата солена вода от бутилката с вино, преди да сервирате, за да предотвратите възможността солена вода да капе в чашите за вино, като по този начин разваля виното.

9 убедителни причини защо трябва да пием вино

4. Замразено грозде във фризер

За това ново решение просто дръжте замразено бяло или червено грозде във фризера за неочаквани ситуации като тази. Хвърлете замразеното грозде в чашата за бяло вино и налейте виното. Замразеното грозде осигурява органично кубче лед и охлажда виното, както и създава гарантирано начало на разговор за гостите.

5. Охладител 

Това устройство остава във фризера и се прикрепя към гърлото на бутилката с вино. Когато виното със стайна температура се излее през замразения ръкав за врата то незабавно се охлажда, преди да достигне чашата за вино. Отзивите за него са смесени и изглежда, че работи най-добре, ако човек трябва да охлади само шест или повече чаши вино.

Въпреки че най-добрият план е винаги да бъдете подготвени, особено ако сте професионален организатор на събития или сватби, решенията на много празнични ситуации с охлаждане на виното могат да бъдат решени с една от тези идеи. Ако времето позволява, експериментирайте с едно или всички, за да видите кое работи най-добре, преди да възникне тази реална нужда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com