5 неочаквани приложения на таблетките за съдомиялна машина

2578
5 неочаквани приложения на таблетките за съдомиялна машина
Снимка: iStock/Guliver

Всички домакини имат свои малки домакински тайни. Те използват непознати средства и измислят нови методи, за да създадат перфектната атмосфера бързо и евтино.

Таблетките за миене на съдове имат редица уникални свойства, които могат да облекчат домакинските задължения. Те са незаменими за създаване на уютна атмосфера и сияйна чистота. Не е необходимо да купувате най-скъпите капсули. Те се използват за измиване на всякакви замърсени повърхности - чинии, печка, водопровод, плочки и дори под.

Как да приготвим уникален почистващ разтвор

Универсално чудодейно почистващо средство е много лесно да се направи. В съд се налива  гореща вода и в него се разтварят капсули в съотношение 2-3 литра течност на една таблетка. Необходимо е да изчакате до пълното разтваряне и да сложите ръкавици, за да започнете да работите. Съгласно правилата за безопасност е забранено да се докосва получената емулсия с голи ръце. Течността може да раздразни кожата, да причини алергична реакция или да увреди епидермиса.

За миене на съдове

Грешките, които допускаме при използване на съдомиялна

Съдомиялните вече са станали част от живота ни, днес те са неразделна част от съвременната кухня. За да използвате съдомиялната машина ...

Мръсните съдове се накисват в получения разтвор. Ако по стените на тенджери или тигани се образуват тежки въглеродни отлагания, веществото лесно ще премахне следите от изгоряла храна. Не е необходимо да се отлепят прилепналите остатъци с метална четка, да се повреждат и надраскват покритията с абразивен прах. След изтичане на времето е достатъчно да изплакнете съдовете с вода и да ги избършете с кърпа. Ако мръсотията е малка, кухненските прибори просто се измиват с гъба, изплакват се и се избърсват със салфетка. Мазнината се разтваря за 15 минути.

Кухнята ще блести от чистота

С помощта на разтвора домакините ефективно се справят с ивици и мазни петна по всякаква повърхност. Той перфектно почиства плочки и предни части на мебели, мивки и домакински уреди, фурна и хладилник. Ако младите художници са оставяли свои рисунки по вратите или стените с флумастер, те бързо ще изчезнат под въздействието на магическия разтвор.

Въглеродни отлагания върху печката, шишчетата и скарата

Пържените и печени ястия оставят след себе си неравномерни следи и мазни ивици. Този проблем вече не пречи да се наслаждавате на любимите си ястия, достатъчно е да накиснете тавите за печене и шишчета в инструмента и след половин час ще се забележи впечатляващ резултат.

Нещата, които можеш да измиеш в миялната, освен съдове

Има доста неща, които можете да почиствате в съдомиялна машина освен съдове и приборите. Това означава, че в много случаи можете да ком...

Градински мебели

Градинските мебели зимуват във вилата и с пристигането на пролетта трябва да бъдат подредени. Чудодейният препарат е подходящ за такива задачи. Малко усилия и пластмасовите маси и столове стават неузнаваеми.

Тоалетна

За да премахнете плаката от тоалетната, просто хвърлете една таблетка в нея и когато тя се разтвори, изчакайте 10-15 минути и изплакнете водата. Поставянето на капсулата в тоалетната чиния е добра превантивна мярка срещу плака и котлен камък.

Ако къщата няма съдомиялна машина, струва си да купите таблети веднъж и да изпробвате нов начин за тяхното използване. Те ще ви помогнат да спестите пари и да замените няколко почистващи продукта с прост, евтин и безопасен продукт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com