5 полезни стайни растения, които овлажняват и пречистват въздуха

11554
5 полезни стайни растения, които овлажняват и пречистват въздуха
Снимка: ignartonosbg / Pixabay

Стайните растения не само правят интериора на дома значително по-уютен, много от тях подобряват и качеството на въздуха в помещенията. Експертите назоваха модерните и традиционни цветя, известни със своите полезни свойства като пречиатване и овлажняване на въздуха в дома.

1.       Монстера

Tри основни правила за грижа за стайните растения през студения сезон

Много стайни растения са в състояние да се адаптират до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните собственици тр...

Това цвете с големи листа придоби особена популярност в последните години. Външният му вид обаче не е единственото му предимство. Монстера също така е в състояние да овлажнява въздуха в помещението, което е особено важно през отоплителния сезон. За да получите максимален ефект, трябва да поставите няколко растения в целия апартамент, а самото цвете трябва редовно да се полива и пръска с пулверизатор.

2.       Дифенбахия

Сортовете дифенбахия, които растат и стават като палми, ще ви помогнат да направите интериора стилен. Растението е най-популярно сред хората, страдащи от белодробни проблеми. Освен това, то е в състояние да пречиства въздуха от токсичните ксилен и толуен, споделят експерти.

3.       Филодендрон

Разперените филодендрони са доста лесни за отглеждане, но основният бонус ще бъде овлажненият въздух в дома ви. За да направите това, също е нужно да поставите няколко саксии с цветя наведнъж и е важно да напръскате самите растения обилно.

Как да си отгледаме коледниче вкъщи

Коледничето е красиво стайно растение, което има нежни цветове и хората с тях. Можете да го срещнете и като коледарче, тъй като цъфти п...

4.       Хлорофитум

Хлорофитумът може да пречиства въздуха. Такива растения често се наричат ​​"фито филтри" заради способността им да абсорбират най-финия прах и вредните микроорганизми от въздуха. До известна степен, дори може да се каже, че го дезинфекцират. Когато се грижите за растението, е по-добре да не бършете листата - те са много крехки и лесно могат да бъдат наранени.

5.       Подправки

Всички билки се считат за здравословни. Освен това, за да ги отглеждате у дома, не са ви необходими специални градинарски умения. Мента, розмарин, босилек, магданоз могат да се отглеждат без усилие в саксии у дома. Най-благоприятният период за това е от март до октомври, но дори през зимата те няма да умрат. Ще са чудесно допълнение за кухнята ви и винаги ще имате под ръка пресни подправки, когато готвите.

Преди да се запасите с някои от изброените по-горе растения, разучете какви са условията, при които те виреят най-добре и ги осигурете. Ако не сте сигурни, че ще можете да се грижите за тях, по-добре не се захващайте.

Цветята, които трябва да имате вкъщи за по-чист въздух

Смог пробива през прозорците? В борбата с токсичните съединения потърсете помощта на растенията. Ето растения за пречистване на въздуха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...