5 правила на креативната личност за ефективно управление на времето

1417
5 правила на креативната личност за ефективно управление на времето
Снимка: iStock/Guliver

Смятате ли, че творческите идеи идват от нищото? Отстрани често изглежда така, въпреки че всъщност вдъхновението е плод на натрупан опит, професионализъм и активна работа на мозъка.

Много творци забравят за това. В резултат на това те чакат музата с часове, организират сесии за мозъчна атака. И тогава остават изненадани да открият: загубено време, а работата никога не е свършена.

Има ли някакви специални правила относно управлението на времето?

Не прекалявайте с работата

Дори и да имате фиксиран работен ден, вероятно вече сте се убедили, че често и в свободното си време мислите за работа, измисляте нови проекти и израждате идеи. Ако работите със свободен график, тогава често се случва да отделите дни за работа. И тогава, изтощени, няколко дни или дори седмици не можете да се откъснете от стреса.

Това не е изненадващо: в крайна сметка мозъкът е изтощен и трябва да се рестартира. Затова помнете: работейки в свободен режим, посвещавайте на работа не повече от 6-7 часа на ден. Ако имате ясен график, тогава не се опитвайте да бъдете креативни през работния ден.

Как да бъдем по-организирани в домакинската работа

Събирайте впечатления

Най-ценният фактор, който ще ви тласне към гениална идея, може да бъде всяко малко нещо. Например в магазин една от продавачките ще каже правилната фраза, която ще ви доведе до идеята за проекта.

Затова посветете част от времето си на неработещи неща: ходене до магазина и на изложби, общуване с колеги и роднини. Това е много по-продуктивно, отколкото просто да седите, втренчени в тавана, в очакване на ярка мисъл.

5 начинa да организирате времето си по-успешно

Направете пауза

Току-що сте изпълнили задача и следващата ви чака? Направете почивка, за да има възможност мозъкът да се пренастрои към нови „релси“. В зависимост от сложността на предложената работа и график, тази пауза може да продължи от петнадесет минути до няколко дни.

Разсейвайте се от нещо противоположно, в идеалния случай - сменете вида дейност. Например, ако работите на компютър, натоварете се с физическа работа.

Създайте си удобен график

Вие сте сова и можете да бъдете продуктивни само през нощта? В този случай няма смисъл да натоварвате мозъка си рано сутрин, това няма да доведе до желания ефект.

Как щастието влияе на здравето?

„Времеядците“ могат да бъдат полезни

Традиционно се смята, че прекарваме много време напразно: в празни телефонни разговори, паузи за пушене с колеги или посещаване на социални мрежи.

Но вие сте творческа личност, можете да черпите вдъхновение дори от празни разговори. За да не се забрави идеята, носете тефтер и химикал със себе си, където ще запишете внезапно дошлата мисъл по време на пауза.

Дори и най-креативният човек може да бъде непродуктивен, ако организира неправилно работното си време. Ето защо е много важно да се подходи към въпроса за планирането отговорно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com