5 причини защо писането е толкова полезно?

1628
5 причини защо писането е толкова полезно?
Снимка: iStock/Guliver

Всички обичаме да пишем понякога, дори да нямаме талант за това. В тази статия ще разгледаме пет причини защо писането е толкова полезно: 

1. Използва се като данни за сигнали за памет

Учители на първи клас не си пускат камерата. Как ще учат децата ни да пишат?

Вчера имахме сигнал, че учители на първи клас не си пускат камерата, за да не им се нарушава личното пространство. Как се предполага, ч...

Хората използват описанията като начин да запишат какво се случва в живота им. Те могат да се позоват на записа сами, за да си припомнят и съживят спомени от минали години. Те също биха могли да видят своя опит и лични описания като ценна информация, която да предадат на своите близки. Ако си водите дневник или мислите да го направите, съдържанието ще даде отлични опреснители на данни и памет, когато искате да се обърнете назад към дадена ситуация и да си припомните какви са били вашите мисли, емоции и поведение. С течение на времето ще можете да видите повтарящо се или заклещено поведение, както и личностно израстване и самопреобразуване. По този начин можете да се държите отговорни за темпото и степента на напредъка си към целите си. И можете да отпразнувате постепенни и поетапни победи, които в момента е трудно да се забележат.

2. Това е пространство за освобождаване и разкриване

Писането създава пространство за отдушник, а обезвъздушаването допринася за самооткриването по два ключови начина. Първо, това ви позволява да освободите стреса, като извадите всичко, за да можете да присъствате по-добре. Присъствието е състоянието на духа и тялото, свързано с яснота, както лична, така и междуличностна връзка, и добре функциониращ цялостен ум. Много е добро състояние да бъдеш, когато преценяваш избори и вземаш решения. Второ, когато бъдете частни, вашата проза може да бъде откровена и невъздържана. В допълнение, това, което позволявате безусловно да идва от сърцето или червата, което може да бъде както катарзисно, така и разкриващо. С течение на времето можете да научите много за себе си, мненията си и емоциите си. Тази информация изгражда информираност и разбиране. Тонът и съдържанието на обезвъздушаването във времето ви помагат да оцените напредъка си в справянето с повтарящи се проблеми и желаната промяна.

3. Пишете на най-добрия си доверен човек: себе си!

Можете да бъдете свой доверен човек, когато не сте съвсем готови да споделите или не желаете или сте готови да обсъждате определени теми с другите. Това ви позволява да оценявате нещата сами, без социална преценка или влияние. 

За Гинес: Момиче пише с две ръце 45 думи в минута

Индийско момиче на 16 години кандидатства за рекорд на Гинес с най-новото си постижение - написа 45 думи за минута едновременно с двете...

4. Това е огледало на самосъзнанието

Когато пишете, отделяте време за разказване и размишляване върху преживяванията и взаимоотношенията си, както и реакциите си към тях. Процесът насочва вниманието ви към вашите модели, харесвания, антипатии, слабости, стремежи и др. Може би най-важното е, че изграждате по-дълбоки отношения със себе си.

5. Писането е път към саморазбирането

Изграждането на връзка със себе си означава да опознаете себе си, самоличността си и как сте в света. С други думи, какво ви прави това, което сте от вашата гледна точка. Освен това получавате представа защо сте се държали или чувствали по определен начин в тези записани ситуации. Това ви помага да приоритизирате нещата, дейностите и хората, които са важни за вас. Границите са по-лесни за идентифициране, изчертаване и поддържане. Придобиването и поддържането на вашето себепознание е подарък за вас и за близките ви. Когато по-рядко сте източник на дисфункция във вашите взаимоотношения, вие допринасяте положително за качеството на тези взаимоотношения.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com