5 причини защо поне закуската трябва да е здравословна!

733
5 причини защо поне закуската трябва да е здравословна!
Снимка: Pexels

Колко често започвате деня си със здравословна, питателна закуска? Или може би нямате време за това сутрин, така че изпивате едно или две кафета на бягане и след това хапвате нещо бързо? Закуската е най-важното хранене за деня - казва се буквално навсякъде. Особено, когато тя е здравословна. Защо трябва да го правите? Изброяваме пет причини.

1) Доза енергия

По време на сън тялото изгаря голяма част от чернодробния гликоген, който е предназначен да съхранява глюкоза. От своя страна глюкозата е горивото за клетките. Следователно, ако не се погрижите за закуска сутрин, няма да получите оптималното количество от това "гориво". Тялото няма да има достатъчно енергия, за да задоволи всичките си нужди. Тогава той ще избере само някои от тях и това ще се отрази на по-лошото ви състояние, по-бавен метаболизъм и огромно намаляване на енергията.

2) Не се чувствате гладни

Slucvа се стомахът ви да умира от глад, но стискате зъби и се преструвате, че проблемът не съществува, защото имате важни задължения, които да изпълнявате? Казвате ли си, че храната може да почака? Ще звучи като нещо много очевидно, но така или иначе ще го подчертаем: ако закусите, няма да почувствате глад. По този начин е по-лесно да се съсредоточите върху други въпроси, защото няма да се разсейвате от физиологичните си нужди.

3) Здраве

Здравословната закуската, консумирана в рамките на час след събуждане, помага за поддържане на нивата на инсулин на желаното ниво и значително ускорява метаболизма. Благодарение на това не само ще сведете до минимум риска от диабет, но и ще намалите вероятността от затлъстяване. Изследванията показват, че хората, които пренебрегват закуската, наддават на тегло и имат по-високи нива на холестерол.

4) Подобряване на концентрацията

Мозъкът ви няма да работи напълно ефективно, ако не зарежда батериите си, което означава, че не получава необходимото количество хранителни вещества. Без здравословна закуска мозъкът ще предизвика проблеми с концентрацията и паметта и ще влоши паметта и възприятието. Вие също ще се чувствате нервни и вероятно ще започнете да правите повече грешки. Затова помислете дали да прекарате четвърт час в ядене на нещо питателно.

5) Благополучие

Ако тялото ви получи толкова хранителни вещества, колкото се нуждае в началото на деня, то ще може да функционира с висока скорост, без да ви уморява да ви напомня за вашите нужди от време на време. Той също така ще ви осигури нужното количество енергия, за да се справите с ежедневните предизвикателства. Това просто ще се превърне в по-доброто ви настроение. Раздразнението и напрежението ще изчезнат. Ще се справите по-лесно в стресови ситуации. 

Така че си струва да консумирате нещо сутрин, нали?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com