5 случая, в които да излъжеш благородно не се смята за грях

4383
5 случая, в които да излъжеш благородно не се смята за грях
Снимка: https://unsplash.com

Благородната лъжа понякога е приемлива и дори може да се отрази положително върху отношенията между двама души. Често пъти човек е склонен да скрие истината или да излъже другия, само и само да му спести нещо, което ще го нарани или огорчи. Когато защитавате партньора си и изричате нещо, което не е истина, вие не трябва да чувствате вина или угризения за тази ваша постъпка.

А сега ще ви представим кои са петте случая, когато благородната лъже не вреди на вашите отношения.

Силната жена не би изтърпяла и минута подобно мъжко поведение

Когато жената е силна, тя е наясно със себе си и знае какво да си поиска от връзката с мъжа. Нейните очаквания и изисквания винаги са в...

1. Ако сте попаднали във връзка, в която има агресия

Агресивната връзка е далеч от нежната и романтична любов и затова в този случай ви е напълно разрешено да излъжете в името на собственото ви благополучие. Ако искате да зарежете този човек, който е агресивен, груб и понякога ви насилва, тогава е добре да действате по-предпазливо, за да не отключите гнева му, който се е събрал в него. В тези случаи се налага да излъжете и да скриете истината за това, че сте се виждали с друг човек, за да не отключите ревността му. Ако се чувствате застрашени, няма смисъл да сте откровени или директни, това няма да е здравословно за вас.

2. Когато половинката ви се допитва до други хора за вашите чувства

Често пъти може да ви се иска да не отговаряте на тежки въпроси относно вашата връзка, зададени от половинката ви. Ако партньорът ви се опитва да ви ги зададе, вие е добре да отричате, без значение дали това наистина е вярно или не. На въпрос от типа: "Намираш ли братовчедката ми за привлекателна" или "Можеш ли да обичаш друг по-силно от мен" всеки утвърдителен отговор би създал само проблеми. Дори и да знаете, че отговорът е "Да", най-добре отречете. Защото ако държите на човека, който е до вас, тези въпроси са съвсем излишни и могат до доведат до раздяла.

3. Ако решите да се разделите с някого и не искате да му причинявате болка

12 начина да забележите лъжеца за секунди

Идентифицирането на лъжеца всъщност не е толкова трудно, колкото си мислим. Разбира се, не може да се изключи вероятността да се срещне...

Когато сте взели решение окончателно да се разделите с партньора си, трябва да намерите подходящ начин да му го поднесете. Не трябва да започнете да го обвинявате и да му намеквате, че за всичко е виновен той. Така само ще го нараните още повече. Все пак в началото вие сте обикнали този човек. Затова може да излъжете благородно, че причината отчасти е във вас и да се измъкнете с това, че просто явно не е точният момент за подобна връзка. По този начин вие ще се разделите във взаимно уважение без да стане твърде драматично.

4. Когато искате да прекратите досаден спор

Ако спорите упорито за нещо, тогава може да се стигне до сериозна кавга. А кавгите не са приятно нещо. Те водят до повишаване на напрежението между вас и могат да ви докарат стрес и негативни емоции. Трябва да помислите какво искате да постигнете от този спор и дали си заслужава. Ако искате връзката ви да е мирна и тиха, най-добре приемете гледната точка на събеседника ви и му кажете, че той може би е прав. Дори и да не е така, благородната лъжа в случая ще е разумен изход.

5. Когато решите, че трябва да отмените срещата си, но нямате уважителна причина за това

Ако сте се запознали наскоро, но точно днес нямате никакво настроение за срещи и любов, вие трябва да намерите разумен начин да избегнете директния отговор и отказ. Нормално е да предпочетете компанията на някой друг човек, затова можете да кажете на вашия любим, че имате нещо неотложно и няма как да се видите. Все пак всеки от нас се нуждае от време и пространство, понякога не се чувстваме в кондиция и е съвсем човешко да отменим някоя среща с когото и да е.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com