5 стилни съвета за удобно облекло на работното място

4422
5 стилни съвета за удобно облекло на работното място
Снимка: iStock/Guliver

Да изглеждаме строго в бизнес облекло е необходимо за създаване на правилното впечатление в професионална среда. Но е все по-трудно да се откажем от комфорта, който ни предоставят удобната комбинация от спортните комплекти. Може ли да има средно положение между нашето домашно облекло и подходящият за срещи корпоративен стил?

Някои офиси облекчиха политиките си и вече позволяват на служителите да носят маратонки и панталони с връзки на работните си места от 9 до 5. Ако офисът не е толкова непринуден и не изисква служителите му да са в корпоративно облекло, не е нужно да се отказваме изцяло от комфорта. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да комбинирате лекота и стил следващия път, когато планирате своите офис тоалети.

Изберете дрехи с еластични платове

Традиционното офис облекло обикновено се свързва с твърди платове. Но съвременните производители на дрехи са разработили дрехи с по-разтегливи тъкани, които имат същия полиран вид. Тези текстилни изделия правят дрехите по-удобни за носене и по-ласкателни за различните размери на тялото. Някои хора може да са наддали на тегло, а удобните офис дрехи, които могат да се разтягат, ще паснат на сменящите се тела. Така имаме повече възможности в гардероба си. Можете също да опитате да носите антимикробни клинове и чорапогащи заедно с блуза и пола с копчета, като стилна и по-женствена алтернатива на панталоните.

Подходящото облекло според зодията

За допълнителен комфорт помислете за избора на платове, изработени от смесени тъкани, които съдържат определено количество синтетични влакна. Платовете с 1-3% синтетични влакна могат да осигурят комфорт без да карат цялата визия да изглежда твърде много като спортно облекло. Трикотажните платове и платовете Ponte също са меки, разтегливи и достатъчно издръжливи, за да отговарят на различни типове тяло.

Изберете облекло с мека структура

От глобалния преход към хоум офис се видя, че безброй работници използват спортните си панталони, панталони за йога и суичъри за цял ден работа пред монитора и дори видео разговори. Тъй като работата в офиса се завръща, все още можете да запазите комфорта, докато изглеждате професионално, като изберете меки материи като смесени плетива и памук.

Вместо суичъри можете да носите блейзъри с пуловери с раменни шевове, за да добавите структура. Подобрете визията си, като носите панталони с висока талия, снабдени с еластична лента на талията, както и копчета за затваряне и ципове. Можете също да носите клинове и драпирани рокли, ако искате нещо по-женствено с официална нотка. Малки детайли като изправени яки, ципове или пръски цвят в якета или пуловери също могат да издигнат „умния ежедневен“ външен вид и да го направят по-излъскан.

Това ще е най-модерното облекло през пролетта и лятото

Не се страхувайте от аксесоари

Носенето на аксесоари може да надгради дори най-опростените тоалети. С правилните платове вашето офис облекло може да изглежда по-събрано и стилно. Ако обичате свободни, падащи рокли, можете да добавите структура, като носите дебел, привличащ вниманието колан. Изящните колиета или обеци също могат да рамкират лицето ви и да придадат малко предимство на ежедневните пуловери. За мъжете носенето на ръчен часовник с ясни детайли и неутрални цветове може да издигне всяко делово небрежно облекло.

Носете удобни обувки

Работата в продължение на 8 часа може да бъде изморителна, така че е важно да вършите работата си в най-удобните си обувки. Обстановката за работа от вкъщи ни позволи да провеждаме срещи с нашите джапанки и домашни чехли. Но когато се връщаме към бюрото си в офиса, сега е времето да балансираме нуждата от комфорт с професионализма. Трудно е да се концентрирате върху работата, ако носите обувки, които притискат краката ви. Най-добре е да изберете обувки с удобна подметка, като същевременно са в неутрален, делови стил. Балерините и обувките на нисък ток са достатъчно консервативни за офис облекло и могат да си пасват с широка гама от облекла за жени. Мъжете също могат да изберат мокасини и оксфорди, като излъскани алтернативи на маратонките.

Кои са едни от най-важните детайли в спортното ни облекло?

Прилепването на вашите дрехи

Най-доброто за офиса облекло е добре прилепнало от раменете ви до талията. За безпроблемна елегантност носете ризи, якета, блузи и рокли, които са скроени в областта на талията, като същевременно позволяват малко движение за комфорт.

Панталоните са друга част от облеклото, която трябва да проверите дали стои добре. Уверете се, че панталоните ви са плътно прилепнали, но не прекалено тесни, нито широки. Можете да съчетаете якета или горнище, които падат по дължината на талията, за да покриете панталоните с еластични ленти на талията или връзки.

Най-важното е как го носите!

Без значение какво носите, увереността е ключът към всяка бизнес визия. За вашия седмичен план за облекло не забравяйте да изберете платове, с които се чувствате удобно при движение, но са добре подбрани, за да изглеждате представително. Не забравяйте, че дрехите не са предназначени само да оставят добро впечатление; те също са форма на себеизразяване. Като вложите своята личност в дрехите си и добавите елементи на комфорт, може да се почувствате по-съсредоточени в работата и мотивирани да дадете най-доброто от себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...