5-те най–забележителни знака, че връзката ви е пред провал

9274
5-те най–забележителни знака, че връзката ви е пред провал
Снимка: iStock

Няма човек, който да не иска връзките му да са успешни, добри, сигурни... Всичко да е наред, да му е уютно и спокойно. И някои хора го постигат.  За съжаление не всички успяват и доста връзки (бракове) пропадат. Преди да се стигне до пълно разпадане на връзката има някои знаци, на които е добре да обърнем внимание:

1.  Липса на внимание - когато спрете да обръщате внимание на партньора (или той на вас) или дори е взаимно, това е сигнал, че нещо не е наред. Усетите ли как ви обхваща апатия и пълно безразличие или го усетите от страна на партньора е време да помислите искате ли да продължите като двойка или е дошъл момента за раздяла... Каквото и да усетите (решите), трябва да поговорите с партньора си и решението да е общо.

5 съвета за успешен брак

2.  Често спорите и се карате – нежността и милите думи са само спомен... Напоследък всичко ви дразни и говорите на висок тон, използвате обиди и заплахи... Често това прикрива вашия страх да не останете сами... Спрете! Поемете дълбоко въздух, спомнете си защо сте точно с този човек, с какво ви е привлякъл. Седнете да поговорите, бъдете максимално откровени за всичко, което ви дразни в другия, изчистете се от негативизма.

3.  Липса на романтика и интимности – почнете ли да живеете САМО като съквартиранти, не е добре работата. Не бива да се занемарявате и вие, и вашите отношения. Ако усетите, че рутината ви е обзела, направете нещо по въпроса - дали ще са палави бележки, поздрави по радиото, романтични изненади или поне разходки... Но нещо трябва да се направи.

4.  Работата преди всичко останало – Да, има хора работохолици! Все пак живеем във време, когато да не работиш, да не изкарваш пари е грях! Но не бива да отивате и в другата крайност... Работата няма да се свърши. Но половинката е важна. Понякога моментът е тук и сега!

Идеалната възраст за брак е ето ТАЗИ!

5.  Децата (родители, колеги, приятели, роднини) преди половинката. Ами да, много пъти под предлог, че детето е малко, родители (роднини) са възрастни, болни хора, колеги (зависими сте от тях), приятели (те ми помагат, трябва и аз да върна жеста)... И се втурваме да помагаме, да сме насреща... Имаме нужда се чувстваме полезни ... Или пък толкова много ни е обхванала рутината, че търсим повод да избягаме от сивото ежедневие (само работа и в къщи)... И дали наистина ще помагаме или просто търсим начин да се разнообразим... Трудно е да се каже... Но крайният резултат е все по-малко време с половинката...

В един момент се усеща едно отчуждение, което, ако не вземем мерки навреме, ще разруши нашата връзка. Така че бъдете откровени – говорете, правете планове, обичайте се и бъдете заедно! Няма по-хубаво от това!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com