5 съвета за успешен брак

4224
5 съвета за успешен брак
Снимка: iStock/Guliver

1. Няма такова нещо като безусловна любов към вашия съпруг.

Ето и причината: вашият съпруг не е вашето дете. Вашият съпруг е вашият партньор, пораснало човешко същество, с което искате да прекарате остатъка от живота си. Не е гарантирано, че ще обичате този човек всеки ден (или месец, или дори година) и познайте какво? За него важи същото.

През целия си живот бях чувала само: „Няма винаги да харесваш съпруга си, но винаги ще го обичаш.“ Така че, когато настанаха трудни времена, се притеснявах, че бракът ни е приключил.

В крайна сметка нямаше много любов, когато бяхме толкова ужасни един към друг. А бракът не е ли безусловна любов? „Няма начин“, каза нашият невероятен брачен терапевт. "Кой ти каза това? Той не е твое дете." Когато разбрах, че безусловната любов не е изискване за брак, ми светна крушката. Може би все още можем да бъдем щастлива двойка, щастливо семейство, дори ако има трудни моменти, когато любовта не е същата. За нас любовта течеше по-силно от всякога.

Причини, заради които бракът трябва да е добре обмислен

2. Първите две години след раждането може да са най-трудните от цялата ви връзка.

Да, бебето е една от най-големите радости в живота за хората, които искат да имат семейство. Но дори и да искате да бъдете родител за цял живот, нещата ще се разклатят, когато детето пристигне. Вероятно сте имали години, за да установите рутинни действия и методи за разрешаване на конфликти и рутинни действия за начина, по който създавате връзки. Но всичко това се преобръща. Хората ви казват да поставите брака си на първо място и така трябва (стига да поставите приоритет на здравето и щастието на децата си, разбира се). Изкушаващо е да оставите негодуванието и да спрете да представяте партньора си като човека, в когото сте се влюбили лудо, но трябва да се борите с него. Положете усилия, за да простите. Внимавайте с нрава си и се упражнявайте в изграждането на търпението си. Помолете за помощ и приемете помощ. Правете добро и бъдете по-добри.

3. Връзката ви не винаги е свързана със сексуално желание.

Съжаляваме, дами и господа, но колкото и да обичате секса, той не винаги ще бъде толкова изобилен, колкото си мислите. През целия си живот вероятно ще срещате моменти, когато имате несъответстващи желания и колебливо либидо. Иска ми се да имам брилянтен съвет за тези времена как да накараме някой да иска повече или по-малко секс, но нямам такъв. Наш приятел, който е успешен брачен и семеен терапевт, казва на пациентите си: „Вашето сексуално желание не е проблем на партньора ви.“ Но огромният и нарастващ сексуален проблем е ваш проблем. Трябва да направите каквото можете, за да не позволите на сексуалния ви живот да умре напълно за дълъг период от време. Не трябва да правите секс, ако не искате, но опитайте всичко, за да стигнете до там, където наистина желаете: секс терапевт, любовен роман, секси снимки. Не знам какво включва вашата ценностна система тук, но не се отказвайте.

Трябва ли да сме влюбени, за да имаме добър брак

4. Ако правите много хубави неща за половинката си всеки ден, бракът ви ще бъде наистина щастлив.

Не става въпрос за подаръци или цветя, за почистване на къщата или за секс. Е, понякога е така. Но това също означава да наричате съпруга си „сладък“ или каквото и да го кара да се усмихва. Става дума за това да си казвате хубавите неща, които чувствате, когато ги почувствате. Кажете: „Толкова се радвам да чуя гласа ти в момента“ или им купете онази бисквитка, която харесват в магазина, и кажете: „Купих ти такива бисквити, защото знам, че ги обичаш“.

5. Никога не бъдете човекът, който не желае да свърши работата или да реши проблем в брака ви.

Ето страшната истина – независимо колко усилено един партньор иска да работи за разрешаване на проблемите в брака, без значение колко терапия преминава един човек или колко много се променя, бракът е пълен с пукнатини и счупвания, които няма да се заздравят без и двамата да положите усилия. Партньорите, които не вършат тежката работа, понякога просто избират да не я вършат, но често е много по-сложно от това. Може би не са били възпитани да искат помощ. Може би не са наистина отдадени на брака. Така или иначе те просто се отказват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...