5 успешни алтернативи на яйцата при готвене

2226
5 успешни алтернативи на яйцата при готвене
Снимка: iStock/Guliver

Яйцата са неразделна част от много ястия и са много популярни. Хората често ядат яйца за закуска, като гарнитура за сандвичи или салати, в гювечи или тестени ястия или върху хляб. Въпреки това има опасения за здравето, свързани с яденето на яйца, тъй като те могат да бъдат с високо съдържание на холестерол и наситени мазнини. Поради тази причина много хора избират да ограничат или избягват да ядат яйца.

Веганите например често са чували, че няма абсолютно нищо, което да замени яйцата в процеса на готвене. Това не е вярно. Всъщност е много лесно да замените яйцата с други съставки. Предлагаме ви 5 супер заместители на яйцата, които можете да добавите към палачинки, пайове, бисквити, мъфини, хляб, картофени палачинки, палачинки от тиквички и други храни. Алтернативите на яйцата не са само за вегани. Освен това е не само здравословно, но и вкусно.

Цели яйца във фурната - това е новият хит в интернет

Алтернативи на яйцата

1. Банан

Бананът може да замени едно яйце и е особено добър в сладкарски изделия като торти, мъфини или бисквити. За да замените едно яйце, ви трябва половин банан. Разбийте банана на пюре и смесете с всички съставки и можете да забравите за яйцата. Когато използвате банани вместо яйца, трябва да използвате някакъв вид бакпулвер, тъй като бананите не изпълняват тази функция.

2. Ябълково пюре

Както и при банана за продукти от брашно, ябълковото пюре може да бъде подходящо. 1/4 чаша пюре (около 75-80 мл) - и ще замените едно яйце. По този начин можете да замените до три яйца. Други плодови пюрета също могат да работят.

3. Сода бикарбонат

Едно яйце може да бъде заменено по друг доста прост начин. За да направите това, разбийте добре с миксер 2 чаши брашно, 2 чаши олио, 2 чаши вода с една чаена лъжичка сода като бакпулвер за тестото. С тази алтернатива печените ви изделия ще изглеждат красиви и ще бъдат ефирни!

Лекар разкри защо всеки ден трябва да се ядат по 4 яйца

4. Тофу сирене

Всички знаят, че соевото сирене, добре познато на всички вегани като тофу, има отлична способност да абсорбира вкусовете и миризмите на другите продукти, с които се използва, без да предава собствения си вкус на ястието. За печене и други ястия, които изискват яйца, можете да използвате обикновено тофу. Четвърт чаша тофу, добре смляно в блендер, може да замени едно яйце и да придаде пикантен вкус на ястието.

5. Соево брашно

Соевото брашно прави крайния продукт леко по-плътен, но това не се отразява на вкуса му. За да направите това, смесете 2 супени лъжици брашно с 2 супени лъжици вода и разбийте или смесете останалите съставки. Повтори отново. Соевото брашно изобщо не влияе на вкуса на ястието!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да ускорим растежа на косата си по естествен път?

Колко братя и сестри е имал Христо Ботев?

12 неочевидни начина за използване на тиксо в ежедневието

Как се образуват кълбовидните мълнии?

4 знака, че имате връзка със заклет егоист

10 предмета, които в никакъв случай не трябва да се избелват

Таро хороскоп за месец ЮНИ за всяка зодия

Тополовият пух не е алерген, но с какво вреди?

Какво послание носят различните цветя, които подаряваме?

Какво се случва със съпругата на Христо Ботев след смъртта му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com