5 вида детски играчки, които промениха играта

6211
5 вида детски играчки, които промениха играта
Снимка: iStock/Guliver

Играчките са ключова част от детството на всеки човек. Съвременната епоха ни предлага стотици, дори хиляди различни видове детски играчки, от които можем да избираме за нашите деца.

Всяка играчка има своя чар, своите характеристики, както и своето предназначение. Всички тези неща играят роля в избора на играчка от страна на децата, а и на родителите.

Свикнали сме, че традиционно момичетата харесват кукли, дрешки и пособия за оцветяване, докато момчетата си играят повече с колички, конструктори и екшън фигурки.

В днешно време тези стереотипи се поразбиха, но въпреки това са все още валидни. Интересно е обаче да проследим кои играчки направиха революция, както в индустрията, така и в потребителското търсене.

Обърнахме се към специалистите от онлайн магазина за детски играчки KikiRiki.bg, за да разберем – кои видове детски играчки преобърнаха представите и промениха играта завинаги.

1. Кукли за момичета

Когато говорим за детски кукли естествено в съзнанието на повечето хора излиза една конкретна марка, която промени живота и представите на милиони момиченца по целия свят.

Естествено, визираме куклата Барби, която още с появата си през далечната 1959 година направи фурор и се превърна във важна част не само от живота на милиони момичета, но и в ключов фактор при избора им на професия.

Барби се превърна в първото въплъщение на възрастната версия на куклите, която позволи на малките момичета да мечтаят и да си зададат въпроса: „Каква искам да бъда аз като порасна?“.

Куклите за момичета определено промениха играта в това отношение и изиграха важна роля в еманципацията и борбата за равни права на женското съсловие.

2. Екшън фигурки

Развитието на кино индустрията само по себе си е невероятен феномен. Но покрай стотиците филми, които повечето от нас са гледали и обожават, доста други индустрии също спечелиха огромни пари.

Една от тези индустрии е производството на екшън фигурки. В крайна сметка какво е единственото по-хубаво нещо от това да гледаме любимите си екшън герои на големия екран?

Точно така – да можем да си играем с тях в реалния живот, под формата на малки играчки.

Впрочем, не се заблуждавайте, че единствено децата си купуват екшън фигурки. Особено в САЩ колекционирането на най-различни екшън фигурки от популярни франчайзи и филми е голям тренд, а основните колекционери са възрастни мъже и жени с професии и семейства.

3. Конструктори

Конструкторите са още един вид детска играчка, която се асоциира с огромно име в бранша – LEGO.

Датската компания е не само най-голямата компания за детски играчки в света – тя е еталон и нарицателно, когато говорим за детски играчки.

Конструкторите като цяло са играчка, която промени представите и позволи на децата да използват въображението си в невиждани до този момент мащаби.

Всичко, което досега беше мечта, вече можеше да се превърне в реалност благодарение на конструкторите и тяхната способност да се моделират по желание на техния малък собственик.

Искате боен кораб, самолет, ракета или просто спретната къщичка? Няма нужда да купувате четири вида играчки – един конструктор може да ви даде всичко в едно, стига да имате нужното въображение.

4. Дървени играчки

Иновацията, която дървените играчки донесоха в света на детските забавления не е толкова технологична, колкото екологична.

Повечето играчки се изработват от пластмаса – материал, който е както евтин, така и сериозно вреден за природата.

Пластмасата всъщност е един от най-големите екологични замърсители, така че ограничението на производството му е една от най-големите битки в борбата за по-чиста природа.

дървени детски играчки са далеч по-екологични, тъй като се изработват изцяло от дърво, което е биоразградимо.

Те са и с по-висок клас изработка, която всъщност е характерна за всички продукти от дърво.

5. Кубчето на Рубик и други образователни играчки

Забавлението е толкова важно за едно дете, колкото и образованието. Един вид играчка успява да комбинира и двете неща, а това са именно образователните играчки.

Едва ли има по-ярък пример в тази категория от прочутия Куб на Рубик. Тази играчка промени разбиранията и предостави един изключително занимателен и предизвикателен проблем пред малки и големи – как да напаснем куба така, че всички цветове да съвпадат?

Ако сте привърженици на подобни играчки добрата новина е, че индустрията с образователни играчки се разраства все повече и в днешно време предлага богата гама от всякакви логически игри и пъзели, подходящи както за малки, така и за големи.

Всички тези, а и още детски играчки може да откриете в специализирания магазин на KikiRiki.bg, който подарява детски усмивки на всички малчугани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com