5 въпроса, които да си зададете, за да разберете дали е време да промените живота си

915
5 въпроса, които да си зададете, за да разберете дали е време да промените живота си
Снимка: iStock

Всеки от нас се е сблъсквал с моменти, в които животът сякаш е спрял. Повтарящи се грешки, провалени взаимоотношения и непризнати усилия в работата могат да бъдат признаци, че е време за промяна. Но да искаш промяна и да си готов за нея са две различни неща! Ето пет ключови въпроса, които да ви помогнат да определите дали промяната наистина е нещо, което можете да направите.

Признаваш ли своята уязвимост?

Нека бъдем честни, всички имаме моменти, в които животът сякаш се върти в омагьосан кръг. Или връзки с неудачници, или предателство на приятели, или неоценяване на работа. Признайте, че понякога сте обект на сили, с които не можете да се справите сами. Готови ли сте да признаете своята уязвимост и да поискате помощ, като например да помолите съседа си да гледа котката през уикенда?

Защо не се получава промяна в живота: 6 причини, които пречат на щастието

Можете ли да поемете отговорност?

Прехвърлянето на вината върху другите е като прехвърляне на куп неща от понеделник за петък. Но за да промените живота си, трябва да поемете отговорност. Спрете да се оплаквате от съдбата и да прехвърляте вината на другите. Станете господар на живота си, а не гост на чуждо парти. Готови ли сте да спрете да бъдете жертва и да поемете отговорност като истински супергерой?

Готови ли сте да направите крачка в неизвестното?

Дори да не сме доволни от работата или връзката си, често се страхуваме от промяна. Страхът от неизвестното ни пречи да направим първата крачка. Но без това е невъзможно да започнете нов живот. Готови ли сте да поемате рискове, да излезете от зоната си на комфорт и да изпитате временни трудности за по-добро бъдеще? Представете си, че е като скачане с парашут: в началото е страшно, но след това спиращо дъха!

12 идеи за промяна на живота

Можете ли да прекъснете някои връзки?

Промяната често изисква напускане на познатата среда. Може да се наложи да общувате по-малко с приятели или семейство, които не подкрепят вашите стремежи. Готови ли сте за факта, че за да постигнете целите си, ще трябва да спрете да отговаряте на очакванията на близките си и да загубите някои от старите си връзки, като стара, но любима тениска?

Готови ли сте да преразгледате ценностите си?

Личните промени винаги водят до духовни промени. Ще трябва да преразгледате своите ценности, приоритети и убеждения. Това изисква време, усилия и готовност за вътрешен конфликт. Например, ако винаги сте поставяли семейството на първо място и сега осъзнавате, че искате кариера, можете ли да промените убежденията си? Готови ли сте да се усъмните в това, което преди изглеждаше неизменно като петък - пица вечер?

Признаването на уязвимостта, поемането на отговорност, поемането на рискове, прекъсването на връзките и преразглеждането на ценностите са стъпки към промяна. Ако сте готови да си зададете тези въпроси и да им отговорите честно, значи е време да промените нещо в живота си. Започнете днес и утре ще бъдете по-близо до живота, за който мечтаете. Както се казва, не отлагай за утре това, което може да те направи щастлив днес!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Как да премахнете миризмата от пералнята?

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Внимание, жени: Какво гледа мъжът, когато харесва някоя дама

Как да изгоним котките от двора

Веднага направете това, ако разлеете нещо върху лаптопа си

5 причини единият крак да е по-къс от другия

Този ежедневен продукт разрушава здравето повече и от цигарите

Вечерен виц: Иванчо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com