5 въпроса, които да си зададете, за да разберете дали сте продуктивни

1196
5 въпроса, които да си зададете, за да разберете дали сте продуктивни
Снимка: iStock

Всеки се чуди дали е достатъчно продуктивен (и такъв ли е въобще) на работа. В тази статия ще ви дадем възможност да оцените това за себе си чрез кратък списък с пет въпроса, на които да си отговорите, за да разберете това: 

1. Колко време прекарвате на екрана си?

Мобилните телефони и компютрите завладяха живота ни и те са причина номер едно за липсата на производителност. Чували ли сте за термина „смучене на екрана“? Това означава времето, което прекарваме на компютъра си, когато не искаме. Като например, когато продължавате „бързо да проверявате имейла си“ и в крайна сметка оставате час след това, след като сте гледали твърде много сладки видеоклипове с животни. Всмукването в нашия екран убива производителността. И така, колко време прекарвате пред екрана си? Ако повече от час, прекаран в сърфиране, вместо да свършите работа, производителността ви вероятно изостава.

Вижте тези 4 начина за справяне с работния конфликт

Ето 4 начина за справяне с работните конфликти в екипа ви, които може да доведат до трансформация на работното място. 1. Поз...

2. Имате ли списък „Задачи“?

Най-продуктивните хора имат списък с неща, които трябва да се свършат. Колкото и да ни се иска да вярваме, че можем да поддържаме текущ списък със задачи в главата си, това е почти невъзможно. Между работата и семейството и социалния живот и работата има толкова много неща, които трябва да се свършат и за да ги свършите, трябва да ги следите. Така че, ако нямате текущ списък, който дава приоритет на нещата, които трябва да свършите, най-вероятно не сте толкова продуктивни, колкото бихте могли да бъдете.

3. Можете ли да кажете „Не“?

Знаете ли за онези моменти, в които искате да кажете "Не!", но не можете? Когато шефът ви поиска да поемете още един проект, например? Колко сте добри в това да кажете „не“? Най -продуктивните хора знаят колко часа имат на разположение през деня и са достатъчно силни да кажат „не“, вместо да добавят още нещо към и без това голямото си натоварване. Освен че сте по-малко продуктивни, когато поемате твърде много неща, вие също ставате по-малко ефективни. Не можете да правите нещата, които поемате качествено, защото просто не можете да отделите умствената и физическата енергия, необходима за това. Затова се научете да казвате „не“! Вашата производителност веднага ще се увеличи, ако го направите.

Трикове, с които да си пробиеш място в работата

Когато светът на бизнеса започне да се управлява от нови модели на управление и изкуственият интелект и автоматизацията го променят зав...

4. Можете ли да поискате помощ?

Най-продуктивните хора в света НЕ са хората, които се опитват да направят всичко сами. Най-продуктивните хора в света са тези, които са готови да делегират и споделят задачи, за да свършат нещата ефективно. Трябва ли да направите всичко, за да завършите този нов проект навреме, или има хора, които можете да поискате да ви подкрепят в това начинание? В този свят е почти чест да си толкова зает, че едва спиш и се чувстваш постоянно претоварен. Но най-продуктивните хора не носят този товар. Те знаят, че като поискат помощ, те ще бъдат по-ефективни в начинанията си и няма да се борят да бъдат претоварени и изтощени.

5. Грижите ли се за себе си?

Да бъдеш продуктивен човек в света зависи много от вашето физическо и емоционално благополучие. Ако сте човек, който никога не спи достатъчно, не се храни добре или се бори с депресията, да бъде продуктивен, ще бъде предизвикателство. За да бъдете продуктивни, трябва да имате умствена яснота и физическа издръжливост. Така че се грижи за себе си. Спете достатъчно, яжте добре, разходете се и обърнете внимание на психичното си здраве. Ако го направите, ще бъдете добре укрепени в усилията си да бъдете продуктивни. И така, след като си зададете тези въпроси, какъв е отговорът? Продуктивни ли сте?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com