6 „безобидни“ навика, които крадат красотата ви

718
6 „безобидни“ навика, които крадат красотата ви
Снимка: iStock

Могат ли на пръв поглед безобидни навици да повлияят на лицето ви? Уви, това не е необичайно. Ето кои са навиците, които могат да повлияят на красотата ви и как да ги премахнете от живота си: 

Неправилно положение на врата при използване на джаджи

Това на първо място е изпълнено с повишен стрес върху шията. Ние прекарваме доста време вгледани в джаджи, които могат да причинят развитието на цервикална остеохондроза и промени в позата като цяло. Поради това мускулите в областта на шията се пренапрягат и спазмират, а кръвоносните съдове се притискат. Това се отразява на лицето като блед цвят, подпухналост и тъмни кръгове под очите.

Имайте предвид, че мускулите на врата са сред най-силните и големи. Когато са пренапрегнати, те ще дръпнат лицевите мускули заедно с тях. Това предизвиква цяла каскада от възрастови промени в лицето: поява на двойна брадичка и челюсти, образуване на надвиснал клепач, бръчки по челото и задълбочаване на назолабиалните гънки. 

Изпъкналостта и накланянето на шията напред често причиняват така наречената „гърбица на вдовицата“ - изпъкналост в областта на 7-ия шиен прешлен. Да се ​​отървете от него по-късно е много трудно.

Как да решим проблема?

Създайте удобно работно пространство. Когато работите на компютър, регулирайте височината на монитора така, че екранът да е на нивото на очите. Когато използвате телефона или таблета си, дръжте го така, че главата ви да е минимално наведена.

Не забравяйте да правите почивки в работата, ако тя включва използване на джаджи. Средно си правете почивка на всеки един и половина до два часа за 10-15 минути. Обърнатите йога пози са чудесен начин за борба с последствията от продължителната работа на компютър. Редовно масажирайте областта на шията и яката или гърба за превантивни цели.

8 начина за премахване на бръчки по челото

Прекомерни изражения на лицето

Те до голяма степен включват движения на лицето, които са много трудни за контролиране - например навикът да повдигате вежди, да свивате устни, да стискате челюстите и да се мръщите. Всички тези навици допринасят за появата и задълбочаването на мимическите бръчки. Най-често те се появяват в областта на очите и челото - тоест в тези области, където мускулите са хипертонични поради редовно пренапрежение. 

Активните изражения на лицето се появяват още в юношеството. Един от най-разпространените навици в тази възраст е кривогледството (т.нар. „синдром на отличника”), което може да бъде следствие и от лошо зрение. Във всеки случай ранната поява на пачи крак около очите на момичето е гарантирана в този случай. Бръчките по челото могат да се образуват на 20-25 години. Проблемът с изразените изразителни бръчки може да се влоши от неправилна грижа за кожата, прекомерно излагане на слънце и небалансирана диета.

Как да решим проблема?

Разбира се, първото нещо, което идва на ум, е ботулиновата терапия. Ботоксът и други лекарства на базата на ботулинов токсин могат временно да блокират активната работа на лицевите мускули и чрез отпускане на мускулите премахват мимическите бръчки на челото.

За тези, които не са готови за такава процедура, можете да помислите за мезотерапия с лекарства с ботулинов ефект или използването на серуми, които съдържат релаксиращи компоненти. Такива серуми могат да се инжектират в по-дълбоките слоеве на кожата с помощта на хардуерни техники, като електропорация. 

Избягвате шапки в студено време

Помнете думите на майка ви, когато излизате през зимата: „Сложи си шапка, иначе ще останеш без коса или ще настинеш.“ И беше права! На първо място е заложено вашето здраве. Неносенето на шапка в студено време може да причини менингококова инфекция. А това е сериозен удар за здравето. А подобно безразсъдство може да причини и засилен косопад. Заради студа кръвоносните съдове, които хранят космените фоликули, се спазмират. В резултат на това тези косми, които все още са слаби и фини, започват да падат.

Как да разпознаем характера и съдбата на човека по бръчките на лицето?

Как да решим проблема?

Намерете стилна шапка, която знаете, че ще искате да носите, и следете прогнозата за времето.

Липса на сън

Сънят е едно от най-достъпните средства против стареене. И ако си лягате в съответствие с денонощните ритми - преди 23:00 часа, можете да се радвате на свежест и красота за дълго време. Именно през нощта клетките на нашето тяло, включително кожата, се обновяват активно.

От 23:00 до 01:00 се възстановяват нашите надбъбречни жлези, чиито хормони също влияят на състоянието на кожата. Липсата на сън води до повишени нива на кортизол, хормон на стреса, който в излишък има пагубен ефект върху състоянието на кожата и косата. Това е изпълнено с появата на обриви, загуба на тонуса на кожата и влошаване на тена.

Как да решим проблема?

Осем часа сън са важни за пълното възстановяване. Не пропускайте най-ценните часове сън от 22 до 3 сутринта, когато епифизната жлеза произвежда хормона на младостта и красотата. 

Имате проблеми със съня? Разрешете ги веднага. На възраст 40-45+ една от причините за безсъние може да бъде хормоналният дисбаланс, на 20-30 години - начинът на живот. Преди лягане не се препоръчват активни спортни дейности (кросфит или силови тренировки), пиене на алкохол, кафе и силен черен чай, пушене и използване на джаджи. Изпийте чаша чай от маточина, вземете топла вана, гледайте приятен филм - и сънят ви вероятно ще бъде по-здрав. Ако не можете да се отървете от безсънието само с ежедневна рутина, консултирайте се с лекар. Може би препаратите с триптофан и мелатонин ще ви помогнат по този въпрос.

Често докосване на лицето

Много от нас несъзнателно докосват лицето си до 25 пъти за един час! И много често появата на възпалителни елементи по кожата се свързва именно с този вреден навик. По ръцете живеят голямо разнообразие от микроби, които могат да причинят акне или дори фурункулоза и карбунулоза. Разпространението на инфекцията се улеснява и от докосване на области, където вече има акне.

Как да решим проблема?

Опитайте се да запишете колко пъти сте докоснали лицето си и измийте ръцете си, преди да го направите. Тези на пръв поглед прости методи са много ефективни. Разберете причините, поради които несъзнателно докосвате лицето си. Често това е стрес и като намалите нивото на стрес, ще докосвате по-малко лицето си с ръце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com