6 места у дома, които не почиствате, а трябва

12225
6  места у дома, които не почиствате, а трябва
Снимка: iStock/Guliver

Колко трудна е поддръжката на дома? Колко разочароващо е да прекарваме часове, часове и още часове в почистване на всеки ъгъл, очевидно без да пренебрегваме нито един детайл, само за да открием в края на работата, че не сме постигнали желания резултат. За ваше щастие ние се притичваме на помощ с практичен списък от съвети за ефективно и видимо почистване веднага. Ще спестите време, енергия и ще получите много по-очевиден резултат от преди.

1 - Не пренебрегвайте гардероба!

Това не е пространство, в което да трупаме дреха върху дреха, да съхраняваме неизползваните неща, за да не търсим друго място в къщата. Изхвърлете старите дрехи, които вече не използвате.

2 - Цветът на дивана

Когато купувате диван, мислете и за практичността. Тоест, освен естетиката, търсете цветове и материали, които не се цапат лесно или прикриват замърсяванията. Почиствайте дивана редовно с прахосмукачка.

Кои места в дома ни са идеални за развитие на микроби и как да ги почистим

3 - Почистете огледалата

4 странни трика за почистване, които работят

В наши дни се превръщаме в експерти по почистване. От къде ли не ни заливат трикове и съвети за почистване. Получаваме наистина разнооб...

Почистете огледалата, направете ги максимално блестящи със специални продукти и внимателно отстранете всички ивици. Ще спечелите в широчината на пространствата и във възприятието за чистота и свежест.

4 - Погрижете се за масата

Дървената маса е наистина красива. Тя значително подобрява кухнята, като я прави по-уютна, по-позната и приветлива. Особено ако това е голяма маса от необработено дърво, дебела и с чар, който съчетава модерния минимализъм с ароматната яснота, която напомня къщата на баба.

Такава маса наистина може да промени нещата, но внимавайте да се грижите правилно за нея. Дървото е красив материал, но се нуждае от подхранване.

Как да организираме мокрото помещение в 4 стъпки

Фурната ще заблести от чистота, ако я почистете с …

Използвате скъпи препарати, полагате много усилия, но фурната ви не блести от чистота? Или чакате гости, а домакинските препарати са пр...

5 - Ореоли на прозорците

Стъклата са може би една от най-деликатните и подценявани части. Почистването им е много трудно. Какъвто и да е вашият подход, направете го внимателно, вътрешните и външните пространства на вашия дом ще се подобрят значително по отношение на грижата и свежестта.

6 - Котлонът трябва да блести

Просто прекарвате часове в почистване на останалата част от къщата и след това се чудите защо къщата все още изглежда мръсна. Ако пренебрегнете кухнята, никога няма да получите страхотен резултат. Това е пространството, в което или поради централната си функция, или поради ежедневната си употреба, има тенденция да се замърсява повече и най-вече с мръсотия, която често е инвазивна за окото и трудна за отстраняване. Да не говорим за миризмите!

Така че поддържайте кухнята идеално чиста и особено се грижете за металните части, които трябва да бъдат запазени в първоначалния си блясък, сякаш са току-що закупени. Те ще отразяват светлината, подхранвайки усещането за свежест и блясък в целия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com