6 неща, които не трябва да купувате онлайн: Списък на забранените

10511
6 неща, които не трябва да купувате онлайн: Списък на забранените
Снимка: iStock

Несъмнено онлайн пазаруването е много удобно: няколко кликвания, бързо плащане и доставка до прага ви. Вярно е, че не всички неща могат да се купят онлайн: рискът да пропуснете е твърде голям. Ще ви кажем кои неща определено трябва да избягвате.

Има шест основни категории неща, които не трябва да купувате онлайн. Нека да разберем какво е по-добре да отидете в търговския център, за да спестите нервите си.

Обувки

Създадени са да бъдат пробвани още от дните на Пепеляшка. Да, винаги можете да измерите параметрите на стелката, но, уви, това няма да гарантира, че ще ходите дълго време с нови обувки или ботуши. Защото при закупуване на обувки се взема предвид и пълнотата и стъпалото. Понякога последното не става, понякога изпращат грешен размер. 

Само обуването на обувките ще даде правилното решение - дали да го вземете или не. Всяко момиче има онези обувки, в които можете само да стоите или да лежите по време на фотосесия. И като правило тези обувки са закупени от онлайн магазини. Забравете за мъдростта на вашите предци, не всеки чифт може да бъде износен. Понякога това е напълно безсмислено занимание.

7 причини да пазарувате онлайн – какви са предимствата?

Бельо и бански

По-добре е да купувате всичко, което се носи близо до тялото, в магазините, а не от уебсайта. Първо, това са категориите стоки, които не могат да бъдат върнати. Така че продавачът едва ли ще приеме новото боди обратно, дори ако предоставите доказателства за неговата чистота. И, второ, всеки сутиен има собствена форма на чашката.

Ако не обърнете внимание на този детайл, можете да се окажете с неудобно пасващ дантелен комплект или бански. Разбира се, ново бельо може да бъде продадено или дарено, но има едно „но“. Ами ако то не отива на другия? Най-вероятно това ще бъде така, така че онлайн покупките ще отидат на задния рафт на килера, напомняйки на домакинята, че надеждата в интернет е крехко нещо.

Шапки

Да, винаги можете да измерите обиколката на главата си, за да си купите шапка, капела или барета с балаклава. Но всъщност украшението за глава може драстично да се различава от снимката на уебсайта и в 9 от 10 случая няма да стои така, както сте очаквали. Не забравяйте за магията на Photoshop, която прави всяко нещо красиво. Понякога шапките, които клиентите получават, коренно се различават от снимките. 

Колани и ръкавици

Ако онлайн магазинът няма точните обиколки и размери на тези аксесоари, още по-малко инструкции за материала, не ги купувайте. Коланите са създадени за различни цели и размери. Някои се носят на талията, други на ханша, така че също е важно да вземете предвид кройката на панталоните и дънките в гардероба ви. Различните материали за ръкавици могат да пасват по различен начин на ръцете ви. Така че вашият размер S най-вероятно е много различен от размера S на продавача и не можете да го изпробвате.

Как да пестите пари, докато пазарувате онлайн?

Вечерни и булчински рокли

Няма значение дали излизате на червения килим или е рожден ден на приятел, ако пазарувате за вечерна визия, бъдете умни. Такива вечери дават много впечатления и добро настроение още преди началото. Да, закупуването на вечерен тоалет може да се счита за шопинг терапия. Защото това включва обувки, дамска чанта и мислене за прическа и грим. Това е поводът да си припомним, че приказното настроение започва много преди самия бал. Същото важи и за булчинските рокли.

Освен това подобна покупка винаги е доста скъпа, така че има опасност роклята да не ви пасне и ще отнеме много време, за да си върнете похарчените пари. В допълнение, интернет просто е пълен със снимки на вечерни рокли, които не изглеждат същите като на снимката. Скъпото облекло просто трябва да бъде пробвано, а понякога дори коригирано, което се прави само в специализирани сватбени салони.

Парфюмерия и козметика 

Да приемем, че според описанието сте доволни от аромата на орхидея, иланг-иланг и мускус, но тоалетната вода, която сте закупили онлайн, мирише на клон от изсушен бамбук, когато се използва. Не поемайте рискове! Всеки парфюм трябва да се пробва сам за себе си. Защото парфюмите, които харесвате, особено новите марки, се разкриват по различен начин върху кожата на всеки човек.

Същото важи и за козметиката, особено декоративната. На уебсайта сенките за очи и червилото може да изглеждат перфектно на модела, но изобщо няма да подхождат на лицето ви. Поръчайте онлайн козметика, например оттенък в нюанс на сочна череша, който в действителност няма да пасне на устните ви.

Затова винаги, ако е възможно, използвайте тестери. Единствените изключения са познати аромати и козметика, които сте използвали преди. Тук обаче има лека опасност. Когато поръчвате познати марки от непознати онлайн магазини, можете да попаднете на фалшификат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com