6 прости съвета, които ще накарат съпругът да помага повече вкъщи

3026
6 прости съвета, които ще накарат съпругът да помага повече вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Жените сме тези, които се занимават с домакинската работа ежедневно и има моменти, в които не ни остава време и сили, за да свършим всички задачи. Плановете за това, че днес трябва да успеем да пуснем пералнята, да сготвим, да изведем кучето и да избършем праха често не успяват, което ни прави напрегнати и раздразнителни и води до чести пререкания с мъжа ви. И за да не съсипвате връзката си с ежедневни битовизми, ще ви предложим 6 много прости съвета, за това как да накарате половинката си да ви помага повече вкъщи.

1.Направете си списък с нещата, които трябва да свършите и ги разпределете в дните от седмицата. Имайте предвид, че мъжете виждат нещата по различен начин и ако за нас в детската стая цари хаус и неразбория, то според тях тя е подредена и всичко си е на мястото. Затова, в графика запишете всичко, до най-малката подробност, изхвърляне на боклука, чистене на кухнята, подреждане и т.н.

Най-ценните домакински тайни за почистване, които ще улеснят живота ви

1. Хляб при счупени стъкла Ако счупим някоя стъклена чаша, почистването на стъклата е трудна задача, а малките парченца лесно могат да...

2.Опростете си живота, като внесете улеснение в изпълнението на ежедневните си задачи у дома. Подредете ги по трудност и обсъдете с половинката си дали не е по-удачно да си купите съдомиялна, вместо да миете куп чинии на ръка. Убедете го, че така ще спестите време от това неприятно задължение и ще имате време за много по-приятни неща.

3.Когато разпределяте домашните задължения, направете така, че да вършите успоредно двамата по нещо. Не оставяйте половинката си да чисти сам, за да не си помисли, че само той прави нещо вкъщи. Пък и когато чистите и подреждате заедно, ще ви бъде по-забавно.

4.Когато възложите на мъжа си някаква задача, по-добре го оставете да я свърши както той реши. Не се превръщайте в свекърва, която само ходи след него и нарежда, кое как трябва да се направи. Дайте му съвет, как би могъл да го свърши по-лесно, но ако ви откаже – не правете от това драма.

5.Помолете за помощ! Седнете заедно и обсъдете нещата, които трябва да се свършат и го помолете да ви помага, с уверението, че заедно ще свършите работата много по-бързо, а след това ще имате много повече време за вас двамата и за децата.

Тези 7 неща в дома издават мързеливата домакиня

Дори при редовно почистване, няколко важни малки неща могат да се изплъзнат от погледа, което ще издаде една несъвършена или дори мързе...

6. Знайте, че ще отнеме известно време, преди мъжът ви да свикне да ви помага в ежедневните задачи. Затова бъдете търпеливи и деликатно го подсещайте, когато забрави, че трябва да изхвърли боклука. След това не забравяйте и да му благодарите, като приготвите любимото му ястие и се оттеглите заедно в заслужена почивка, за да му се насладите с чаша вино и хубав филм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com