6-те най-често допускане ГРЕШКИ, които са пречка да свалим килограми

1814
6-те най-често допускане ГРЕШКИ, които са пречка да свалим килограми
Снимка: Thinkstock/Guliver

Правите всичко по силите си, но цифрите на кантара не се понижават. Да, възможно е за това си има няколко възможни причини. Нека ги разгледаме.

Подлагате се на крайни диети – стане ли дума за отслабване, диетите са последното, което трябва да правите. Диетите подлагат организма на шок и разбъркват метаболитните процеси. Това не води до отслабване. Освен това крайните диети с гладуване след това често продължават с безразборно хапване на каквото ви падне. Това не само ще задържи, но и ще увеличи килограмите ви. А и може да си докарате здравословен проблем.

Откриха причината за трупането на килограми след отказване на цигарите

Повече от един милиард души по света пушат цигари. И това е въпреки факта, че пристрастяването към тютюна води до множество заболявания...

Вглъбявате се в отслабването – за свалянето на килограми не е важно да промените единствено хранителните си навици, а и психологическата си нагласа. Редица фактори като стреса на пример могат да повлияят негативно на теглото ви. Според проучване хора с нормални килограми, които считали себе си за затлъстели, покачили килограми заради стрес относно това. Кортизолът кара организма да изпитва усещане за глад и забавя метаболизма. Оттам се забавя и усвояването на хранителните вещества, с което качвате килограми. Ето защо трябва да мислите позитивно, да не се вглъбявате в килограмите и да не се стресирате.

Ядете повече захар – тя е навсякъде около нас и често води до пристрастяване. Често ни се хапва нещо сладко, но не смеем да приготвим домашен сладкиш със здравословна алтернатива на захарта. А такива има. Захарта се съдържа в храни и напитки, които консумираме всеки ден. Дори не предполагате колко много от нея има в състава им. Препоръчителният прием на захар за жени е 24 г, а за мъже – 36 г. Това са количества, които лесно се прехвърлят.

Не хапвате закуска – тя е наречена най-важното ядене за деня не напразно. От нея зависи каква енергия ще имате за целия ден. Освен това тя може да бъде по-обилна и засищаща, защото изгаряте калориите през целия ден. Няма да надебелеете, ако закусвате. 

Пиете диетични безалкохолни, които всъщност не са диетични – макар да пише, че няма захар в тях, всъщност има изкуствени заместители, които са не по-малко вредни от нормалната захар. Ето защо, ако спазвате режим, но си позволявате подобни напитки, няма да отслабнете. Най-добре е да пиете вода, за да бъдете хидратирани, здрави и слаби.

Сутрешните навици, от които гарантирано качваме КИЛОГРАМИ

Балансираното хранене и физическите упражнения са с фундаментално значение, когато става въпрос за здравословен начин на живот. Те обач...

Загърбили сте тренировките – правилното хранене трябва да бъде съчетано с правилните тренировки. Спортът е важен и не бива да се пренебрегва. Може да тренирате във фитнес залата, сред природата или вкъщи. Важно е да извършите физическа активност и да я съчетаете с балансирано хранене. Това е пътят към свалянето на желаните килограми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com