6-те най-опасни народни метода за лечение, които вероятно сте правили и вие без да подозирате

6134
6-те най-опасни народни метода за лечение, които вероятно сте правили и вие без да подозирате
Снимка: Pixabay

Много хора предпочитат да потърсят лек за болежките си в интернет или чрез познати, които ще им препоръчат някоя народна рецепта, вместо да посетят лекар. Понякога става дума за лек дискомфорт или неразположеност, тогава човек просто не иска да бие път до лекаря си и използва някои методи на лечение, които на хартия са ефектни, но в действителност могат да нанесат още по-големи щети върху организма. Приготвили сме ви някои народни методи за лечение, които може би и вие сте пробвали, но и които са повече от опасни за организма.

Лечение със сода бикарбонат – известната сода, която взимаме против киселини. Може би сте видели това от вашите баби, но това е напълно грешен начин за елиминиране на стомашния дискомфорт. Дори да облекчите за кратко проблема, след време киселини ще се завърнат още по-силни и може дори да ви накарат да посетите лекар по спешност. Не поглъщайте сода срещу тях.

Лечение с растително масло – почувствали сте, че черния ви дроб е задръстен от токсини и мислите да го пречистите с растително масло, защото така се прочели някъде. Е, няма да успеете. Пречистването на черния дроб се случва по далеч по-сложен начин от това да си пийнете някакво растително масло. Ако го смесите с лимонов сок пък, ще увеличите шанса за образуване на камъни в жлъчката и още по-големи проблеми.

Лечение с керосин – не си и помисляйте да го използвате за гаргара срещу ангина. Единственото, което ще постигнете е да си докарате диария, повръщане или друг проблем със стомаха. А може дори да изгорите гърлото.

Лечение с кислородна вода – обикновено се използва за промиване на рани и предотвратяване на възпаленията от замърсяване. Според народната медицина е полезна за премахване на болежки, свързани с храносмилането. Ако потърсите лекарско мнение, ще разберете, че след като унищожи микробите, кислородната вода не спира, а продължава на унищожава и другите клетки, които не трябва да бъдат елиминирани. Тя е напълно токсична, ако се приема вътрешно. В никакъв случай не го правете, защото може да изгори гърлото и устата! От стомаха ще се прехвърли в кръвта и ще ви донесе още по-големи проблеми

Лечение с брезов катран – да, той се използва срещу кожни несъвършенства и проблеми, но единствено като съставна частица. Той взема участие в продукти, които се борят с проблемите. Не го приемайте директно нито външно, нито вътрешно.

Лечение с уринотерапия – вероятно се досещате какво значи това. Няма такова лечение, просто защото урината съдържа токсини и хормони, които вече тялото е използвало. Освен това тя изхвърля всичко, от което организмът трябва да се отърве. Защо да ги връщате обратно в него?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com