7 цветя, които носят късмет

25747
7 цветя, които носят късмет
Снимка: pixabay.com

Ако сте поканени да посетите някой нов съсед или просто искате да бъдете мили с домакина, може да му подарите едно от седемте цветя за късмет по-долу:

Цветя, които носят късмет

Бамбукът на щастието

Всъщност това растение не е свързано с бамбука, а принадлежи към семейство Драцена. Лесно се отглежда, не е капризно. Важното е колко бамбукови филизи отглеждате (или сте решили да подарите), тъй като има различна информация за количеството. Например 3 е на щастие и пари, 5 е на богатство, 6 е на късмет, 7 е на здраве, 8 е на просперитет и 10 е на удовлетворение. Най-мощният положителен ефект ще има  саксия с 21 бамбука - може да донесе успех във всички житейски сфери.

Какво е твоето цвете според зодията

Дървото на живота

Когато наш близък започва нов бизнес или навлиза в нов етап от своя живот - това цвете му се подарява, защото се вярва, че може да му повлияе положително. Дървото на живота се смята за щастливо растение, заради своите малки и заоблени листа. Според Фън Шуй то ще донесе положителна енергия в дома на всеки. Ако му дадете достатъчно количество светлина, цветето ще израсте здраво и силно.

Сансевиерия

На запад Сансевиерията се нарича още „езикът на свекървата“ заради формата на своите листа. Това растение също е едно от късметлийските, тъй като се грижи за здравето на собственика си, абсорбирайки всички токсини от въздуха. Важно е да не се полива прекалено много.

Пахирата

Известно още като дърво на парите, Пахирата реално идва от семейството на боабабът. Ще разпознаете растенията по преплетените стъбла, които завършват с корона от буйни зелени листа. Важно е растението да има поне 3 или за предпочитане 5 стъбла на брой, за да носи късмет.

Само 3 съставки и любимото ви цвете ще се върне към живота

Жасмин

Жасминът може да бъде отглеждан у дома, но е по-подходящо на открито. Цветето имат силно ухание, привличащо любов. Ароматът му се смята за афродизиак и привлекателен за противоположния пол. Добре е да се подари на необвързани, които търсят партньор.

Орхидея

Орхидеите ще ви донесат красота и много късмет в личен план. Вярва се, че тези цветя символизират и привличат любовта. В миналото са били давани на млади двойки, желаещи да имат голямо семейство. Някои поверия гласят, че орхидеите правят приятелствата по-силни.

Роза

Розите в саксии ще седят уютно в дома ви и ще привличат положителна енергия. Изпращат се с пожелания за любов, здраве и късмет. От значение е и цвета на розата. Бялото служи като подарък за пречистване на негативните мисли в дома, прасковеното - символ на приятелство и хармония в отношенията, лилавото - семейното щастие, розовото - щастлива къща и романтични преживявания, а червеното -  любовта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com