7 грешки, които ни пречат да изглеждаме добре на снимка

3994
7 грешки, които ни пречат да изглеждаме добре на снимка
Снимка: iStock

В днешния визуално ориентиран свят да изглеждаш добре на снимки се е превърнало в желано умение. Всички искаме да представим най-доброто от себе си на снимки, независимо дали за социалните медии, професионалните профили или за личен спомен. Съществуват обаче няколко често срещани грешки, които могат да попречат на стремежа ни към фотографско съвършенство. Ето седем грешки, които трябва да избягвате, ако искате да изглеждате най-добре на снимки:

Лошо осветление: Един от най-критичните фактори във фотографията е осветлението. Недостатъчното или рязкото осветление може да хвърли нелицеприятни сенки върху лицето ви, да подчертае несъвършенствата и да ви накара да изглеждате уморени. За да изглеждате по най-добрия начин, търсете естествена светлина или мека, разсеяна изкуствена светлина, която свежда до минимум нелицеприятните сенки.

Тънкости за снимане на колата, за да я продадете по-бързо и изгодно

Лоша стойка: Неудобната стойка или прегърбването могат да ви накарат да изглеждате по-малко уверени и по-малко привлекателни на снимките. Добрата стойка не само ви прави да изглеждате по-високи и по-уравновесени, но и подчертава естествената ви красота.

Фалшиви усмивки: Принудителната или неестествена усмивка може да бъде сериозен проблем за снимките. Вместо да казвате "сирене", помислете за нещо, което наистина ви забавлява, което ще доведе до по-автентична и привлекателна усмивка.

Овъртайзинг: Прекомерното използване на приложения за редактиране на снимки и филтри може да ви накара да изглеждате като съвсем различен човек. Докато фините подобрения могат да подобрят снимката, прекомерното редактиране може да изкриви чертите ви и да ви накара да изглеждате нереално. Прегърнете естествената си красота.

Разсейващи фонове: Натоварен или претрупан фон може да отвлече вниманието от вас. Изберете чист, ненатрапчив фон, който допълва външния ви вид и не отвлича вниманието от изображението ви.

Знаете ли как се снимат светкавици?

Неправилен ъгъл на камерата: Ъгълът, под който е направена снимката, може драстично да промени външния ви вид. Избягвайте ниските ъгли, тъй като те са склонни да подчертават двойната брадичка и да създават нелицеприятни изкривявания. Избирайте ъгли на нивото на очите или малко над тях, за да изглеждате по-ласкаво.

Липса на увереност: Увереността е привлекателно качество и се вижда на снимките. Чувството на срамежливост или неудобство пред фотоапарата може да доведе до неловки пози и изражения. За да изглеждате по най-добрия начин, опитайте се да се отпуснете, да бъдете себе си и да излъчвате увереност.

Помнете, че да изглеждате добре на снимки не е само въпрос на физическа външност, а на улавяне на вашата индивидуалност и автентичност. Прегърнете уникалните си черти и не се стремете към нереалистично съвършенство. Като имате предвид тези грешки, можете да навлезете в света на фотографията с повече увереност и да създадете изображения, които наистина отразяват най-добрата версия на самите вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com