7 неочаквани причини за внезапно наддаване на тегло

12247
7 неочаквани причини за внезапно наддаване на тегло
Снимка: iStock/Guliver

Качили сте рязко килограми и не знаете защо? В тази статия ще посочим 15 неочаквани причини за наддаване на килограмите. Можете да намерите своите отговори тук: 

Ето 7 причини за внезапното наддаване на тегло: 

1. Стрес

Когато сте стресирани, търсите повече мазни храни, а не нещо здравословно за вас като зелено смути или салата. Така че, когато хората се търсят тези сладки храни, тогава можем да видим наддаване на тегло.

Жаклин Пиртъл, треньор на щастието и автор на книгата „365 дни на щастието“, казва, че стресът може да причини лоша зависимост към нездравословната храна.

2. Липса на сън

Ако спите по-малко от шест часа сън през нощта, това може да е друга причина за рязко наддаване на тегло. Всъщност едно проучване установи, че близо 40 % от възрастните казват, че спят по -малко от шест часа на нощ, а 38 % от тези в проучването са класифицирани като затлъстели.

Крис Брантнер, сертифициран треньор по наука за съня, казва, че единственото нещо, което хората често пренебрегват, когато става въпрос за наддаване на тегло, е сънят. „В резултат на това хората, които спят средно шест часа или по-малко, консумират допълнително 300+ калории на ден“, казва Брантнер. 

3. Не пиете достатъчно вода

Водата е свещеният граал на всичко, което правим за тялото си. Включването на повече вода във вашия начин на живот е най -доброто нещо, което можете да направите, особено в летните жеги. Проучване от Journal of Endocrinology&Metabolism установява, че пиенето на повече вода помага за забързване на метаболизма. Разбира се, това не означава да сте само на вода или да приемате нездравословни количества от нея.

4. Не приемате достатъчно протеини

Диетата с ниско съдържание на протеини може да причини ниски нива на енергия и може също да е признак за наддаване на тегло. Протеинът е невероятен за нашето тяло, защото е по-наситен от въглехидратите или мазнините. Aко замените закусването с нездравословни храни с храни с високо съдържание на протеини като ядки и фъстъчено масло, това ще ви помогне да настроите тялото си за успех. Все пак препоръчваме преди всяка диета да се консултирате със специалист. 

5. Изкуствени подсладители

Ребека Лий, основател на Remedies For Me, казва, че изкуствените подсладители не са толкова добри за вас, колкото си мислят хората. „Много хора използват заместители на захарта като помощно средство за отслабване, но тези подсладители всъщност могат да допринесат за увеличаване на теглото“, казва тя. Всъщност едно проучване установява, че „мишките, хранени със захарин, сукралоза или аспартам, развиват глюкозна непоносимост, метаболитно състояние, свързано със затлъстяване и диабет тип 2. Изкуствените подсладители променят чревния баланс. ". Подхождайте внимателно към тях. 

6. Запек

Изхождането може да ви влияе по повече от един начин. Когато не отивате редовно по голяма нужда, може да има основен проблем или да са необходими повече фибри в диетата ви.

Шанън Конклин, сертифициран инструктор по хидротерапия на дебелото черво, споделя:

"Когато не ходим до тоалетна редовно, отпадъците, токсините и дори хормоните, от които тялото ни се опитва да се освободи, могат да се абсорбират отново в тялото ни. Всички знаем, че хормоналният дисбаланс води до наддаване на тегло", предупреждава тя. "Отпадъците също се втвърдяват и седят в джобовете на дебелото черво. Гниещите отпадъци помагат на паразитите, лошите бактерии и гъбичките да процъфтяват. Всичко това води до възпаление и наддаване на тегло."

Ако имате проблеми с ходенето по голяма нужда е добре да говорите със специалист, а не да прилагате самолечение. 

7. Яденето на твърде много сол

Ако сте яли много храни с добавена сол, това може да е причина тялото ви да задържа вода и да задържи наднорменото тегло.

Джована Абрахам, фитнес професионалист и спортист, съветва: „Стартирането на нова тренировъчна програма причинява разкъсвания в мускулите и те се пълнят с вода, което води до допълнително наддаване на тегло, докато тялото ви се адаптира и започва да се извайва навсякъде. "

Абрахам също предупреждава да сте наясно с храните, които поръчвате в ресторантите, защото солта може да се крие в храни, които не очаквате. "Ако поръчвате салата с дресинг трябва да бъдете внимателни. Понякога тези дресинги и други гарнитури в едно заседание могат да бъдат повече от 500 калории! Ако правите това ежедневно, теглото ще се добави доста бързо", добавя тя. 

Прекалената употреба на сол е вредна и по други начини за тялото, съветваме да я избягвате.

И за финал - винаги в случаи на много рязка смяна на теглото, независимо в коя посока, е добре да говорите с лекар, който е специалист, за да разберете причината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com