7 неща, които носят късмет във вашия дом

23535
7 неща, които носят късмет във вашия дом
Снимка: iStock/Guliver

Кой не иска малко допълнителен късмет в живота си? Независимо дали корените им се крият във фън шуй или във фолклора, смята се, че тези специални прелести носят късмет в дома. Опитайте няколко! Какво трябва да загубите?

Плодове

Плодовете в купата на масата ви, може да са по-мощни, отколкото си представяте. Във фън шуй различните плодове носят различни значения. Ябълките са свързани с мир, гроздето символизира изобилие от богатство или успех, а прасковите представляват безсмъртие. Освен това се препоръчва да държите девет портокала в стая, за да предотвратите лошия късмет.

Слонове

В много части на света слоновете символизират сила и мъдрост, а слон с обърнат хобот е знак за късмет. Дръжте фигурка на слон близо до входната врата, за да защитите дома си, или аксесоар към дивана на хола ви с възглавница, която изобразява слон за положителна енергия и късмет.

Щурци

Пеещият щурец в къщата може да ви държи цяла нощ, но този шумен приятел също може да е знак за предстоящи добри неща. Смята се, че щурците представляват богатство и късмет и че посещенията им ни напомнят да бъдем щастливи!

Жена постави този предмет в чантата си и след по-малко от две седмици късметът я сполетя

Все още има хора, които вярват в силата на предметите и тяхното въздействие върху живота ни. Много е важно да сте с положителна нагласа...

Привлечете късмета в дома си с няколко ритуала със свещи

Цветът на предната ви врата

Късметът носи не само това, което държите в къщата си, но и как изглежда отвън. Различни религии и култури имат силна връзка с червения цвят, което го прави популярен избор на цвят за входната врата. Ако обаче се интересувате от фън шуй, червеното не винаги може да е най-добрият избор. Във фън шуй цветът на вашата врата трябва да зависи от посоката, към която е обърната къщата ви: земни тонове, ако е обърната на изток, червени и жълти за юг, меки неутрални за запад и дълбоки, тъмни тонове за север.

Подкова

Често монтирана близо до врата или използвана като чукало на вратата, подковата отдавна е любим чар на собствениците на къщи. Различните култури имат различни причини за това вярване; някои смятат, че желязото в подкова предпазва от духове, докато други смятат, че броят на използваните пирони в нея - 7 - носи късмет. Закачете го във форма U, така че късметът никога да не изтече, или го окачете сочещ надолу, така че късметът да падне върху всички, които ходят под него.

Нещата в дома ви, които винаги правят впечатление на гостите и могат да ви изложат

Доста хора обичат планираните посещения и предварителните уговорки, когато става въпрос за гостувания. Но се случва вкъщи да довтасат и...

Зодиите, които са обречени на лош късмет

Златна рибка

Рибите символизират изобилие и просперитет, но собствениците на жилища, които не искат да поддържат цял ​​аквариум в къщата си, могат вместо това да изберат скромна златна рибка.

Жълъди

Имали ли сте лош късмет? Разпръснете няколко жълъда около къщата, за да обърнете късмета си. Древните друиди са смятали дъбовите дървета за свещени и са носили жълъди наоколо за късмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com