7 причини да посетите незабавно зъболекар

5024
7 причини да посетите незабавно зъболекар
Снимка: Rafael Juárez / Pixabay

Посещението при зъболекар не е от любимите неща на много хора, но за съжаление е неизбежно. Понякога обаче отлагането води до сериозни усложнения по зъбите ви и до по-тежко лечение при нужда. Ето и 7 причини поради, които да не отлагате това важно посещение.

Пронизваща болка в зъба

Има болка, която е търпима и отшумява сама. Понякога обаче тя идва от топли или студени напитки и е толкова рязка, че дори не можете да определите от кой зъб е. Отшумява в рамките на ден два, но после пак се връща. Може пък и да не престане изобщо да ви боли. И в двата случая се нуждаете от спешно посещение при зъболекар, защото най-вероятно може да страдате от пулпит и трябва да се вземат мерки.

Лош дъх

На всеки се случва да има лош дъх, но ако не се повлиява от четката за зъби, вода за уста или пък хапването на ябълки, то трябва да посетите зъболекар. Лошият дъх често е причина за различни дентални проблеми и е ранен сигнал за тях.

Брекети: сигурен път към прави зъби и красива усмивка!

Здравата и красива усмивка носи увереност и самочувствие. Когато зъбите ни са прави, се усмихваме по-често и неусетно позитивните емоци...

Сухота в устата

Слюнката е естествен механизъм на устата да се почисти от бактериите. Когато тя е в намалено количество, то плаката се увеличава и вероятността от кариеси също. Незабавно посетете зъболекар, ако страдате от сухота в устата. Така ще предотвратите появата на други проблеми, а и ще видите дали нямате и кариеси.

Проблемно хранене

Ако не можете да дъвчете на едната си страна или пък често изпитвате дискомфорт от консумацията на определени храни, то най-добре посетете зъболекаря си. Най-вероятно страдате от чувствителни зъби. Друга често срещане причина е изтъркването на емайла. И двете състояния не са за подценяване и се нуждаят от намеса на специалист.

Бременна сте

Как да премахнем жълтите петна по зъбите от кафето без зъболекар

Петната по зъбите са едни от най-честите промени в устната кухина, тъй като те се появяват с годините и най-често се дължат на външни ф...

Дори да нямате никакви проблеми със зъбите си, то е добре да посетите зъболекар. През бременността зъбите са склонни да се развалят и трябва да направите консултация с лекаря си за тяхната грижа. Може да се наложи да приемате повече калций и да правите чести посещения при зъболекаря по време на 9-те месеца.

Прикривате усмивката си

Това е сериозна причина да посетите зъболекаря. Независимо дали става въпрос за жълти или криви зъби, или нещо друго, то това влошава качеството ви на живот – понижава самочувствието си. В днешно време медицината е доста развита и почти всеки проблем има своето решение.

Кървящи венци

Това е може да бъде причинено и от бременността. Кървящите венци могат да са сигнал и за дентални заболявания, ако не сте бременна. И в двата случая посетете зъболекаря си, за да вземете навременни мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com