7 растения, които можеш да отглеждаш дори в банята

22699
7 растения, които можеш да отглеждаш дори в банята
Снимка: iStock

Повечето домашни цветя се справят добре в банята. Това не е трудна среда за тях, защото тропическите растения, които са предимно стайни цветя, обичат влажния въздух и високата температура. Саксийните растения в банята цъфтят по-дълго и по-обилно, по-здрави са и по-устойчиви на болести и вредители.

Кои растения са най-подходящи за баня?

1. Орхидея

Красиво цъфтящият фаленопсис (най-популярният сорт орхидеи) със сигурност ще бъде украсата на всяка баня. Едрите му цветя ще предадат на банята елегантност, както всеки интериор, в който се намира. Не понася застояла вода в саксията. Расте добре както на слънце, така и на частична сянка. Моля, имайте предвид, че орхидеята е специфично растение, защото не расте в обикновена саксия с почва.

2. Крилатото цвете

Едно от онези саксийни растения, които цъфтят красиво. Ако се грижите добре за него, то ще продължи да цъфти през по-голямата част от годината. Има елегантни бели цветя, които контрастират удивително с пищното зелено на листата. Крилчатите им цветя са невероятно красиви. Голямото им предимство е, че се могат да се отглеждат безпроблемно добре дори на полусянка. 

Кои цветя от какво пречистват въздуха вкъщи?

В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в нашите апартаменти, поради голямото му замърсяване от много неблагоприятни...

3. Кротон

Растение с необичаен цвят на листата за стайни цветя, нали? Той е много взискателен към влажността, тъй като естественото му местообитание са горещите тропически гори. Колкото повече светлина, толкова по-красиво ще бъде оцветен кротонът. Дори суровото слънце на южния перваз на прозореца няма да му навреди. 

4. Алоказия

Това красиво цвете най-много му допада влажната среда. Ето защо ще се чувства страхотно в банята и ще ви възнагради с красиви, лъскави, огромни листа. Като цяло не е капризно за отглеждане.

5. Дифенбахия

Лесни за отглеждане цветя, които буквално нямат нужда от вашите грижи

Да имате цветя у дома, наистина е хубаво. Колко пъти обаче ви се е случвало да си вземете цвете и след няколко седмици да събирате мърт...

Друго прекрасно цвете. Както Алоказя, и то е много невзискателно, поради което се намира в много офис сгради, където се занимавам със зеленина. В банята ще бъде идеално, защото обича влажния въздух. Предпочита светли позиции, но може да се справи и с частична сянка на сянка.

6. Папрат

Отглеждането на папрат не е лесно, защото трябва да не забравяте да го поливате редовно. Най-добре е в позиция с разсеяна светлина. Предпочита влажни помещения, така че банята ще бъде като в рая за него.

7. Билкар

Това растение няма красиви цветя, но листата му с бял център и светла граница са орнаменти. Струва си да го поставите на висок рафт или да го окачите на тавана, след което ще освободи нови листа, които ще висят надолу. Тук трябва да споменем, че билката е едно от онези растения, на които котката обича да гризе листа. Така че... тук с внимание!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com