7 сигнала, които ви казват, че прекалявате със захарта

14498
7 сигнала, които ви казват, че прекалявате със захарта
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че захарта е вредна за организма ни, особено ако я приемаме в големи количества, които пречат на нормалното функциониране на тялото ни. Има няколко знака, които могат да ви подскажат, че прекалявате с приема на захар и е добре да послушате тялото си, преди да сте си навредили.

1. Не можете и един ден без сладко – колкото и да се опитвате, не можете да изкарате един цял ден без да си вземете парченце шоколад или без да сложите лъжичка захар в кафето си. Това може само да ви подсказва, че наистина сте пристрастени към захарта и трябва да направите нещо по въпроса.

Какво се случва с тялото, когато консумираме захар

Захарта присъства ежедневно в менюто ни. Установено е, че средностатистическият американец консумира ежедневно по 32 чаени лъжички от "...

2. Постоянно ви се спи – бързите въглехидрати имат това влияние върху тялото. Прекаленият прием на захар може да ви направи мудни, често да ви се спи и да не разбирате защо това се случва. Те дават бърза енергия, но след това батериите ви се изтощават още по-бързо.

3. Гладни сте през целия ден – ако не приемате достатъчно протеини и фибри, възможно е гладът да ви гони през целия ден. Бисквитките и вафлите не ви носят нищо добро, засищат глада за малко, но след това отново сте гладни, дори повече от преди.

4. Изпитвате силна жажда – усещането за сухота в уста и силната жажда са последиците от тежка загуба на течности. Най-добре е в такива случаи да пиете вода или чай без захар.

5. Често ходите до тоалетна – честото уриниране е сигнал, че може би приемате прекалено много захар. Ако кръвната ви захар е висока, то бъбреците не могат да абсорбират добре течността в тялото.

Блестящи съвети за кето диета за начинаещи

Мислите да преминете на Кетогенна диета? Не започвайте, без да прочетете тези съвети за Кето диета; те ще направят прехода много по-лес...

6. Качвате рязко тегло – е, няма как едното да мине без другото. Бързото покачване на тегло, въпреки че не се храните с големи порции, е знак, че прекалявате със сладките изкушения, които се лепят по вас и после трудно можете да свалите излишните килограми.

7.  Имате суха кожа – колкото и да я хидратирате, тя просто остава суха и груба. Честото уриниране и невъзможността на тялото да абсорбира добре течностите може да се окаже причината за това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com