7 сигурни признака, че зъболекарят ни е измамник

3618
7 сигурни признака, че зъболекарят ни е измамник
Снимка: Rafael Juárez / Pixabay

Днес рядко има клиника, в която услуги, които не са предоставени на пациента, са открито включени в сметката. Но други видове измами процъфтяват.

● Неправилна диагноза с всички последствия: поставяне на пломби на здрави зъби, ненужни процедури, забавяне на курса на лечение и др.

● Нежелание да се предложи бюджетен вариант за лечение като алтернатива на скъп.

● Използването на по-евтини материали и препарати от посочените.

За да избегнете проблеми, посещавайки нова клиника, запишете се първо само за консултация, която не включва мащабна интервенция в устната кухина: изслушайте заключението на лекаря, запознайте се с предложения план за лечение и, ако всичко ви устройва, подпишете споразумение.

Основните схеми за измама на пациенти

Какви сигнали трябва да предупредят потенциалния пациент?

1. Дейности, които са твърде привлекателни

Ако се сдобиете с атрактивна книжка или получите промоционален имейл за ниска цена, погледнете дребния шрифт. Най-често срещаният вариант е формулировката "цена от ...".

В най-добрия случай на място ще се окаже, че услугите на обявената цена не са приложими за вашата ситуация и ще трябва да платите много повече.

2. Нереалистични прогнози

Обещанията за чудеса са особено характерни за естетичната стоматология, но те са сигурен знак, че е по-разумно да се намери друга клиника. Най-добрият пример: избелване на зъби с повече от 10-12 нюанса. Това е технически невъзможно и дори неоправдано от гледна точка на външната естетика.

3. Предполагаеми диагнози

Кои са 8-те неща, които нашият зъболекар знае за нас

Когато седнем на зъболекарския стол, едва ли се замисляме колко неща може да научи зъболекарят за нас и здравето ни. Днес ще ви разкрие...

Всеки квалифициран зъболекар е готов да потвърди заключенията си писмено. Ако лекарят откаже, може да е поставил погрешна диагноза.

Ако отидете на консултация заради повишена чувствителност на зъбите и веднага Ви бъде предложено отстраняване на зъби, поставяне на корона или импланти, заключението трябва да се потвърди не само от отражението в зъбното огледало, но и от рентгенови, томографски и други доказателства.

4. Нежелание за предварително сключване на договор

Внезапните промени в плана за лечение са богата почва за измами, така че е необходимо предварително да се определи не само набора от процедури, но и количеството, до което те ще достигнат. Отказът да се сключи споразумение, в което е предписана цената на услугите обаче далеч не е обнадеждаващ знак.

5. Без или кратки гаранционни срокове

7 причини да посетите незабавно зъболекар

Посещението при зъболекар не е от любимите неща на много хора, но за съжаление е неизбежно. Понякога обаче отлагането води до сериозни ...

Договорът трябва да включва не само разходите, но и процедурата в случай на паднала пломба след лечение на зъб, особено неуспешни коронки или импланти. С висококачествени материали и квалифицирана работа резултатът трябва да се запази за определен брой години, дори десетилетия.

6. Неадекватна реакция на лекаря към отказа от скъпи услуги

Нормална практика е да кажете на Вашия лекар, че нямате достатъчно пари за предложеното лечение. Съвестният зъболекар ще ви разкаже подробно за всички налични опции и резултатите, на които можете да разчитате.

7. Лоши или никакви отзиви

Тази проста точка често се забравя. Тези, които са предупредени, са въоръжени, така че четенето на отзиви за клиника или конкретен лекар, преди да се запишете за консултация, е не по-малко важно, отколкото да оставите собствените си оценки за услугата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com