7 тайни за грим за тези, които носят очила

3612
7 тайни за грим за тези, които носят очила
Снимка: iStock/Guliver

Днес очилата са моден аксесоар не само за корекция на зрението, но и за създаване на актуална визия. Стилните лещи изискват специални познания за грима.

Тайна номер 1: "Отворени" очи с късогледство

Минусовите лещи визуално намаляват очите. И следователно всички техники за тяхното увеличаване са подходящи. Чувствайте се свободни да изберете цвета и интензитета: очилата визуално „изяждат“ грима и изглежда по-малко ярък. Тъмните черни, кафяви и дори най-ярките палитри ще свършат работа. Интензивните опушени очи също ще помогнат за подчертаване и уголемяване на очите.

Основното нещо е да не правите твърде графични линии, а да ги засенчвате добре. За ефекта на "широк" поглед използвайте бяла или бежова очна линия във вътрешния ъгъл на окото.

Какъв грим е най-подходящ според формата на очите ви?

Тайна номер 2: Компенсирайте с формата при далекогледство

Плюс лещите визуално правят очите прекалено изпъкнали. В този случай е необходимо да се компенсира с формата: леко намалете и разтегнете окото. За тази цел можете да направите много тънка, равномерна очна линия по горния клепач, буквално по цилиарния ръб.

Гримът изисква максимална точност, тъй като плюс лещите подчертават и най-малките грешки. При силни минусови диоптри гримьорите препоръчват напълно да се откажете от черната спирала, като предпочитате кафяви и тъмносиви нюанси. За да избегнете ефекта на близко разположените очи, ще помогне нанасянето на светли седефени сенки в областта на вътрешния ъгъл на окото.

Тайна номер 3 Използвайте траен тон

Следите и вдлъбнатините по моста на носа са често срещан проблем при носенето на всякакви очила. Ето защо е желателно да изберете тон, който е устойчив, но не много плътен. За повече издръжливост не пренебрегвайте спрея за фиксиране на грима. Ако рамките на очилата ви хвърлят сянка под очите, създавайки вид на умора и синини, не забравяйте да нанесете коректор с топъл жълтеникав подтон.

Скрийте възрастта си: Трик за грим на очите, за да изглеждате по-млади

Тайна номер 4: Фокусирайте се върху веждите

Винаги подчертавайте веждите, но не прекалено, за да не натоварвате горната част на лицето. В идеалния случай очилата и веждите трябва да се „синхронизират“ и това правило е най-добре да се спазва още на етапа на избор на рамка. Добре е веждите приблизително да повтарят горния му ръб.

Тайна номер 5 Не забравяйте за розовите бузи

Ако ви се струва, че очилата претоварват горната част на лицето, можете да коригирате ситуацията, като нанесете руж строго в центъра на „ябълките“ на бузите и ги разнесете внимателно в посока към слепоочието. Намирането на правилното място не е трудно - просто се усмихнете, за да видите най-изпъкналата част на бузата.

Тайна номер 6 Изберете сенки - цвета на рамката

За ярка цветна рамка гримьорите препоръчват неутрални пастелни нюанси. За тънка златна рамка е подходяща кафяво-бежова палитра, а за сребриста - опушени сиви нюанси на сенки.

Тайна номер 7 Изборът на правилното червило

Изберете червило въз основа на грима на очите. Акцентните очи и очила се комбинират с "нуд" устни. Можете да подкрепите идеята за модния през 2023 г. монохромен грим и да приложите същия пастелен нюанс върху клепачите, бузите и устните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com