7-те най-подходящи растения за отглеждане в тъмна стая

6503
7-те най-подходящи растения за отглеждане в тъмна стая
Снимка: Pexels/Pixabay

Домашните растения с ниска или никаква нужда от светлина са  чудесно украшение на стаята, за да подобрят всяко лично пространство. Хора мислят, че всички домашни растения са с много трудна поддръжка и изискват много светлина, но това не е така! Има огромен брой растения, които виреят добре в стаи с ниска осветеност и също така са доста лесни за отглеждане.

1. Китайско вечнозелено растение

Китайското вечнозелено растение, познато като Aglaonema, може да е страхотно настолно растение поради своя размер и скорост на растеж. Ако е по-голям, тогава той може да порасте доста плътен, така че да може да крие кабел или щепсел на земята! Това растение е страхотно, защото може да има голямо разнообразие от цветове от ярко бяло до наситено червено! Той не обича преполиване, така че не забравяйте да поливате само 2 пъти в месеца, при суха почва. Той е чудесно допълнение към вашите стайни растения с ниска светлина около вашите стаи!

2. Фитония

Фитонията е много привлекателно допълнение към вашите стайни растения с ниска нужда от светлина. Зелените ѝ листа могат да получат частично розово, бяло или светлозелено оцветяване, но в помещения с ниска осветеност е по-вероятно да са по-доминирани от зелено, но все пак богати и буйни!

5 стайни растения, които са много опасни и не бива да ги държите в дома си

Соковете на някои домашни растения и плодовете в резултат на цъфтежа им могат да навредят на здравето. Семействата, които са с малки де...

3. Салонна палма

Parlour Palm или салонната палма е гъсто и ниско растящо стайно растение с минимална нужда от светлина, което чудесно за добавя модерна и елегантна визия на помещението. Не е идеална за изключително тъмни стаи, но слабо осветените стаи биха били подходящи. Трябва да я поливате веднъж седмично.

4. Zamioculcas Zamiifolia

Zamioculcas Zamiifolia се нуждае от много лесна поддръжка. Расте широко, високо и бавно, особено в тъмни помещения. Друго растение, което е много чувствително към преполиване, така че бъдете внимателни, поддръжката им е толкова лесна, че почти няма нужда от вода (на всеки три или четири седмици).

5. Калатея

3 растения вкъщи, които привличат парите

Дoмaшнитe рacтeния нe ca прocтo някaквa укрaca нa интeриoрa и цeлтa им нe e прocтo дa ocвeжaт дaдeнo пoмeщeниe. Някoи oт тях ca cимвoл ...

Ето едно супер готино и красиво допълнение към вашите стайни любимци с минимална нужда от светлина, което ще озари всяко помещение! Растенията Калатея могат да имат красив лилав акцент върху тъмнозелените си листа и могат да станат много високи, така че са страхотно растение за маса или под.

6. Бамбук

Кой не иска мини бамбукова гора точно в спалнята си? Известно е, че носят късмет и се предлагат в различни форми, за да паснат на всяко пространство или стил.

7. Лилиум

Той цъфти красиво в бяло с форма на чаша при слаба светлина и изглежда страхотно на фона на зеленината си! Изисква малко светлина, така че напълно тъмните стаи няма да са подходящи. Освен това, изисква повече вода, така че трябва да се полива поне веднъж седмично за пълна зеленина и красиви цветя! Ако забравите да го поливате, може да забележите, че цветето ще изсъхне драстично, но не се притеснявайте, защото след като го полеете, то ще се освежи!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com