7 вредни навика, които пречат на щастието ви

5012
7 вредни навика, които пречат на щастието ви
Снимка: iStock/Guliver

Най-често щастието зависи само от нас и от нашия избор. За да бъдете щастливи тук и сега, просто се откажете от навиците, които пречат на благополучието ви.

Първото нещо, което трябва да научите е, че бъдещето се формира от вашите мисли и действия в настоящия момент. Нека оставим миналото зад себе си и се съсредоточим върху случващото се тук и сега. Всеки може да постигне каквото иска, основното е да избере пътя на щастието за себе си.

Защо хората са нещастни

Основното желание на човек е да бъде щастлив и това не е тайна за никого. Но в преследването на щастието повечето хора се отдалечават все повече и повече от целта си. Днес броят на нещастните хора е няколко пъти по-голям от броя на онези, които искрено биха могли да кажат, че са щастливи.

В буквалния смисъл думата „щастие“ означава „да бъдеш част от нещо“ и предполага присъствието в човека на тази или онази част, което му дава духовен мир , хармония, независимост, увереност и удоволствие от това да бъде. И именно тази „част“ се определя не от самия човек (тогава всички щяхме да сме щастливи отдавна), а от неговото общество, кръга от контакти, с които той взаимодейства, учи и изгражда своите представи за живота. Това означава, че много мисли и действия на хората отдавна са определени от обществото.

Стилът на съвременния живот, установени обичаи, ограничения, комплекси, страхове, съмнения и др, които спират начинанията, отдавна са вкоренени в света и името им е стереотипи. Злонамерените  отрицателни програми се наследяват, принуждавайки хората да живеят според правилата, създадени от други хора - не непременно щастливи. Това е, което кара човек да страда, това го прави нещастен. В крайна сметка мисли, които са далеч от нашите, диктуват свои правила.

7 лоши навика

1. Не придавайте твърде голямо значение на това, което казват другите. Във всеки случай хората ще кажат нещо: осъждат или насърчават, критикуват или съветват, насочват към целта или се отблъскват от нея. Трябва да слушате гласа на сърцето си и да правите, както сметнете за добре.

2. Учете се от грешките си. Колкото и да искаме да сме прави във всичко, това е невъзможно. Чрез грешки ние разбираме света. С други думи, няма грешки. Самите ние привличаме събития в живота си. Колкото и да са неприятни, те са необходими, за да научим това, което трябва да научим

3. Кажете сбогом на безпокойството и несигурността. Защо да губите енергията си за обезпокоителни мисли, които не водят до нищо добро? Тревогата не решава проблемите, а фокусира вниманието ни върху празното, добавяйки още повече трудности. Научете се да бъдете уверен в себе си човек.

4. Животът е неконтролируем. Запомнете това правило завинаги. Не можете да контролирате нищо, всъщност дори е нереалистично. Животът е цикличен, променлив и ирационален.

5. Щастието не се продава. Живеейки с идеята, че всичко се купува и продава, може да спрете да мечтаете за щастлив живот. Парите са важни, но само за да ги обменяме за това, което ни харесва.

6. Без оплаквания - веднага към действие. Спрете да се оплаквате от живота си. Той е такъв, какъвто си го направил. Обвинявайки политика, религия, корупция, съпруг или съпруга, не получавате абсолютно нищо. Не харесваш този живот? И кой ти пречи да го направиш по-добър?

7. Не позволявайте на емоциите да надделеят. Нашето настроение и емоции са напълно зависими от външни фактори. И по-често всички те са фалшиви. Научете се да прощавате и да не гледате отвисоко на хората.

Оказва се, че да бъдеш щастлив не е трудно. Има много фактори, които блокират нашето щастие, успех и просперитет и всички те са в нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com