8 лека, с които може да премахнете или облекчите болката в петата

143463
8 лека, с които може да премахнете или облекчите болката в петата
Снимка: iStock/Guliver

Едно много неприятно състояние, което може да ви попречи да вършите ежедневните си задачи, е болката в петата. При нея става дума за възпаление на плантарната фасция, което е съпътствано от силна болка в областта на петата сутрин, която през деня намалява. Тя прави ходенето неприятно и трудно. Боли ви, когато стъпвате и това определете може да влоши настроението ви. Как да се справите с този проблем? – Ето 8 начина.

Подгответе си памучни чорапи и в тях сложете няколко резена черна ряпа. Обуйте чорапите и спете с тях. Сутринта ги свалете и измийте краката. След три направени процедури ще усетите голяма разлика – болката почти няма да се усеща.

Пригответе си смес от 1 ч.л. морска сол, около 50 мл йод и 1 с.л. мед. Разбъркайте хубаво. Нанесете получената паста върху плат и го поставете върху петата. Може да го закрепите с фолио и чорап. Спете с този компрес през цялата нощ. На сутринта раздвижете крака и оставете така 15 минути, след което махнете превръзката.

За следващия лек за болка в петата използвайте картофи. Обелете ги, настържете ги и ги нанесете върху фолио или целофан. Закрепете към крака. Правете компреса в продължение на седмица за пълно лечение на състоянието.

Още един нестандартен начин за облекчаване на болката в петата е следният. Сложете торбичка от плат или чорап със сол. Затоплете го леко във фурната и сложете върху петата. Правете компреса в продължение на десет дни.

За следващия лек за болки в петата ще ви трябва мед и зелев лист. Нанесете 1 ч.л. мед върху листото и увийте около петата. Закрепете с чорап или фолио. Оставете да престои за нощта. На сутринта махнете компреса и измийте крака с топла вода. Вероятно ще се наложите да процедирате така около три дни, след това болката трябва да намалее и отшуми.

Вземете парче целофан и върху него положете настъргани моркови. Сложете върху стъпалото и закрепете. Оставете за нощта. След като направите компреса няколко пъти, болката в петата ще изчезне.

Вечер преди да си легнете увийте петата, а може и целия крак с алуминиево фолио. Сложете си чорапи от памук и си легнете. Правете процедурата до 6 седмици – до отшумяване на болката. Трябва да имате търпение, накрая ще се отървете от проблема.

За следващия лек ще ви трябват аналгин, аспирин и йод. Вземете по четири таблетки от хапчетата, стрийте ги и смесете със 100 мл йод. Оставете получената смес да престои за ден и чак тогава я нанесете върху стъпалото. Прикрепете здраво към крака и опитайте да направите няколко крачки с нея. Това е важно, за да се засили движението на кръвта в тази част на тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com