8 полезни за здравето навика свързани с кафето

7317
8 полезни за здравето навика свързани с кафето
Снимка: iStock

Кафето е може би най-популярната напитка, която се консумира ежедневно от милиони хора по света. През годините са проведени редица изследвания, за да се провери и докаже какви са ползите му върху човешкото здраве. От едната страна, приемът на кафе стимулира мозъчната дейност и увеличава бодростта, подобряват концентрацията и мисловната дейност и човек е по-ползотворен. Кафето действа добре и на обмяната на веществата, заради съдържащите се в него  антиоксиданти. От другата страна, честият прием на тази напитка, води до пристрастяване, поради съдържащият се в нея кофеин. И за да извлечете само ползите от пиенето на кафе и да можете да се наслаждавате на любимата си напитка, ви съветваме да следвате няколко наши препоръки, така, че то да не вреди на здравето ви.

1 Не пийте сутрешното си кафе на празен стомах! Причината е в това, че то, макар и безкофеиново, дразни стомашната лигавица, а това може да доведе до нейното възпаление, образуването на киселини и болки в стомаха. Затова е по-добре да започнете с една лека закуска.

Никога НЕ пийте кафе, ако сте от тази група хора

Световноизвестната диетоложка Антонина Саволюк каза кои хора според нея НЕ трябва да пият кафе. Тя даде и съвети как да пием кафето си ...

2.Кафето има по-добър вкус и е по-полезно, когато е приготвено с изворна или филтрирана вода. Причината е, че в много от домакинствата, водата, която тече от чешмата се обработва с големи количества хлор, за да се пречисти и в някои случаи съдържа различни тежки метали, които не са никак полезни за здравето.

3.Съдържащият се в кафето кофеин е този, който тонизира нашето тяло и благодарение на който сме бодри през целия ден. Това обаче има и своите негативни последици, защото така може да се наруши режимът ни на сън. Ето защо ви съветваме да не пиете кафе след 14 часа. Ако пиете повече от едно, две кафета на ден, правете го преди обяд, а следобед преминете на плодов или билков чай.

4.Много хора не могат да пият кафето си неподсладено, а както знаем захарта е вредна и е добре да я ограничаваме. Ето защо, по-добрият вариант е да добавите лъжичка мед или стевия.

5.Друг начин да намалите захарта е като добавите в кафето си какао или канела. Освен, че ще го подсладят, те ще повишат и количеството на антиоксиданти в него.

Любимото кафе разкрива характера

Любопитен факт е, че не само невербалните знаци, поведението, зодията и визията ви могат да разкрият характера ви, но и изборът на кафе...

6. Доказано е, че добавянето на кокосово или несолено масло към чашата с кафе, прави напитката по-засищаща, повишава добрия холестерол и понижава триглицеридите.

7.Много хора пият кафето си с мляко. Ако и вие сте от тях ви съветваме да използвате бадемово мляко, защото кравето, може да ви създаде неприятни стомашни проблеми, а е и по-калорично.

8.И накрая, забравете за синтетичните и нискомаслени сметани, които често добавяме към кафето си. Много от тях съдържат различни химически съставки, които не са полезни за здравето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на зодиите които се влюбват най-бързо

5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си

Психолог: 4 сигурни знака, че един мъж е влюбен във вас дори да не ви го казва

Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка?

Това са растенията, които са защитници на личното щастие

В коя държава се намира най-големият зоопарк в Европа

На кой остров се намира вулкана Етна

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 13 - 19 май 2024

Отървете се от тях незабавно: 9 стайни растения, които могат да съсипят личния живот

3 мита за имунитета, в които трябва да спрете да вярвате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com