8 съвета при подреждането на мебелите у дома

7182
8 съвета при подреждането на мебелите у дома
Снимка: iStock

Преместването на мебели може да реши проблема с ремонта на дома, който не е бил планиран. Правейки това, можете бързо да промените външния вид на стаята, давайки на дома ви нов живот и разнообразие. Има осем начина да подредите мебелите в дома си; те са както следва:

Почистете и организирайте работното си пространство

Продажбата на нежелано компютърно бюро или стол може да ви помогне да се подготвите за значителни промени в бъдеще. След като започнете да почиствате, е лесно да продължите, като измиете повърхностите на всеки шкаф. Това ви позволява да премахнете неизползваните елементи и да освободите място в дома си. Освен това замяната на обемисти шкафове с леки рафтове и шкафове може да ви помогне да се приспособите към още по-големи трансформации. Идентифицирането на слабостите във вашия апартамент - като неудобен диван или празен ъгъл - може да се постигне чрез общо почистване.

Изготвяне на план

Преместването на големи мебели в началото може да изглежда непосилно. Въпреки това има много начини да се подходи към проекта, когато се разбива на стъпки. По същество хората трябва да започнат с разработване на план за това, което искат да постигнат, преди да преместят тежки мебели. Върху лист нарисувайте план на ръка. Компютърна програма може да ви помогне да използвате информацията. Програмата диктува как да бъдат подредени мебелите

Дизайнерски препоръки за черно-бял интериор в апартамента

Сигурността е основна грижа при подреждането

Трябва да се отнасяте внимателно към пренареждането на мебелите. Преди да преместите шкаф, например, трябва да извадите всички дрехи и вещи от него. Други мебели с чекмеджета или рафтове също трябва да бъдат изчистени. Накрая кабелите, килимите и другите предмети, разпръснати по пода, трябва да бъдат отстранени. Преместването на мебели без помощ може лесно да надраска пода. За да предотвратите това, можете да поискате помощ при преместване на мебели. Освен това можете да използвате няколко трика, за да не надраскате пода, когато местите мебели:

· Под шкаф или диван поставете стари парчета линолеум, за да увеличите триенето и да премахнете плъзгането.

· Вълненият килим е чудесна алтернатива на други подови настилки.

Осветяване на стаята

Преди да преместите мебели в къта за четене или работното си място, помислете колко добре е осветена зоната. Липсата на светлина може да създаде неудобно усещане в стаята. За да компенсирате, може да се наложи да свържете стенни контакти или лампи към електричество. Може да се нуждаете и от удължителни кабели или допълнителни източници на светлина, които трябва да бъдат скрити. Препоръчително е в апартамента да има преносими лампи, подови лампи и кабели за лампи.

Функционалността е това, което трябва да имате предвид

Преди да започнете трансформацията, е полезно да определите кои функционални зони са ви необходими в новата стая. Може да искате малък офис, кът за четене или допълнително място за съхранение. Ако в стаята ще живеят няколко души, ще трябва да разделите пространството на зони. Завеса, ъглов диван и багажник в цялата стая ще постигнат това. Освен това е важно да се отбележат неизползваните ъгли; това може да намали използваемото пространство.

Премествайте и пренареждайте мебели от една стая в друга

Препоръчваме да не се ограничавате в една стая: може би обикновена мебел (като скрин, рафт или нощно шкафче) ще се използва в друга стая или дори кухня. Също така си струва да "разбиете" отдавна установени двойки - обичайните маса и столове, които изглеждат добре, например. Комбинирането на различни елементи помежду си освежава композицията, но запазва хармонията. Ако мебелите вече не изглеждат модерни, една от възможностите за ремоделиране е реставрацията на дома.

Направете трапезария в хола

Ако вашата кухня е малка и пренареждането на всекидневната освобождава някои полезни инструменти, струва си да организирате трапезария в хола. Нетрадиционен подход, който се харесва на всички семейства и носи нови преживявания в живота.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Разумно подреждане на мебелите

За да доведе до положителни резултати разсрочването, трябва да се вслушате в следните съвети:

• За да изглежда стаята по-голяма, можете да подредите мебелите симетрично.

• Направете интериора по-лек и интересен, като добавите или окачите голямо огледало.

•  Обстановката става по-уютна, ако поставите два шкафа до дивана или леглото.

•  Няма нужда да поставяте таблата до стената - можете да завъртите таблата към прозорец или дори под ъгъл.

Пренареждането е страхотна безплатна опция за обновяване, която може да ви помогне да придадете изцяло нов облик на пространството във вашия дом!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com