8-те най-мръсни места в дома, за които домакините рядко се сещат

4793
8-те най-мръсни места в дома, за които домакините рядко се сещат
Снимка: iStock/Guliver

Поддържането на идеална хигиена в дома е просто невъзможно. Дори и най-внимателната и опитна домакиня пропуска места, когато чисти. А за някои подобни „скрити“ зони са тотално забравени.

1.       Щори

Металните щори са удобен подслон за голямо количество прах, който дишат всички домакинства. И измиването на тази структура е много по-трудно от прането и гладенето на обикновена завеса. Днес много хора предпочитат платнени завеси, благодарение на които се събира по-малко мръсотия.

2.       Гумени уплътнения в хладилника

Оказва се, че под уплътняващата гума се образува цял склад с малки остатъци от храна, както и прах и различни микроби. По съдържанието на гънките е лесно да се определи месечната диета на семейството. Пространството под уплътнението става още по-мръсно, ако кутия за хляб или чиния с бисквитки се държат в хладилника.

3.       Под мебелите

Обикновено под табуретка или гардероб на ниски крака прахът и различните отпадъци, които попадат на пода, се събират и се превръщат в топка. Страдащите от алергия трябва редовно да почистват такива труднодостъпни места.

4.       Врати, прозорци, рамки за картини

При лошо време пукнатините на пластмасовите прозорци и врати се запушват, което води до повреда на гумените уплътнения. И разбира се, мръсотията разваля цялостния вид. Ако в къщата има картини, не забравяйте редовно да бършете прах от рамката.

5.       Фуги на плочки

Стаите ще изглеждат спретнати и подредени, ако плочките се измият и почистят със специални продукти. И обратно, ако не почистите фугите между плочките, с течение на времето те ще придобият неприятен оттенък и по-късно ще се появи плесен.

6.       Решетката на умивалника

Косата, остатъците от храна или парчета мръсотия ще се запушат. За да се предотврати това и излъчването на неприятни миризми, канализацията трябва да се почисти внимателно. Различни дезинфектанти и решетка за сифона ще ви помогнат да избегнете проблемите.

7.       Радиатори

Нагревател зад мебели или под прозореца е уединено място за натрупване на мръсотия, което представлява сериозна заплаха за тези със сезонен ринит или други алергични реакции. В този случай мокрото почистване ще помогне.

8.       Плюшени играчки

Не толкова безобидни са любимите на мнозина плюшени играчки. Тези плюшени „торбички за прах“ могат да причинят сериозна вреда на здравето на вашето бебе. Те трябва да се перат от време на време, за да се пази здравето на детето.

Чистата къща е гаранция за здравето на семейството. Затова не забравяйте за местата, където мръсотията не се вижда, но постоянно се натрупва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com