8 трика, за да разрешавате по-лесно конфликтите във връзката ви

3740
8 трика, за да разрешавате по-лесно конфликтите във връзката ви
Снимка: Unsplash

За да се научите да разрешавате конфликт във връзката, ето 8 необходими умения, от които се нуждаете: 

1. Успокойте се.

Ако сте афектирани, нищо продуктивно не може да се случи, докато не се успокоите. Това не е отговорност на партньора ви. От вас зависи да върнете нервната си система отново спокойна. Поискайте двамата да си починете от конфликта. Седнете или легнете. Поставете ръката си върху гърдите или върху пъпа. Дишайте бавно, навътре и навън, докато започнете да усещате как тялото и умът ви се успокояват. След като станете заземени и спокойни, можете да се върнете при партньора си и да започнете процеса на разрешаване на конфликта.

2. Останете любопитни.

Постарайте се да имате отворен ум и да не правите изводи за поведението на партньора си. Когато ви е любопитно какво се случва с партньора ви, вие не само сте по-малко фокусирани върху собственото си нараняване и гняв, но сте отворени да откриете какво се случва с тях. Слушайте и се противопоставяйте на желанието да прекъсвате, обяснявате или защитавате. По този начин можете да откриете повече за това, което наистина се случва с партньора ви, вместо да правите изводи или предположения.

3. Поемете отговорност за своите 50 процента.

Без отговорност не може да има истинско изцеление. Искате да поемете 100 процента отговорност за мислите, чувствата и действията си. Искате обаче да сте наясно с всеки порив да поемете отговорност за мислите, чувствата и действията на партньора си.  Вие не носите отговорност за партньора си. Вие носите отговорност само за себе си.

4. Комуникирайте автентично.

Агресивни, капризни и арогантни: Тези 4 зодии вероятно ще спечелят всяка битка

Хората, принадлежащи към тези 4 зодии, са агресивни и доминиращи. Те правят всичко възможно, за да спечелят всеки спор или конфронтация...

Съсредоточете се върху споделянето на чувствата си, без да предоставяте мнението си за действията на партньора си. Автентичността има висока вибрация и когато общувате автентично, каните партньора си да се срещне с високо ниво на автентичност. Когато двамата сте автентични, можете да създадете истинска близост и връзка.

5. Имайте състрадание към това, което изнервя вашия партньор и вас самите

Всеки се задейства и има своя собствена уникална стратегия за това, което прави, когато бъде ядосан. Имайте състрадание към себе си и партньора си, когато някой от вас се задейства емоционално и не се държи добре. Това състрадание може да бъде много лечебно и за двама ви.

6. Интимността не изисква съгласие.

Конфликтите често възникват, когато сте откъснати  от партньора си. Това прекъсване може да създаде недоразумения и може да предизвика конфликти. Възстановяването на интимност и връзка не изисква съгласие. Когато двамата сте емоционално свързани, може да откриете, че конфликтът вече не е важен.

4 предупредителни знака, че партньора ви е конфликтна личност

Конфликтните хора са често срещани личности. Днес ви представяме 3 неща, които той винаги прави и с които можете да го разпознаете и да...

7. Поискайте или предложите поправка.

Понякога нещата се случват в спор, за който по-късно съжалявате. Или вашият партньор се държи по начин, който вреди. Поправянето на този вид аргументи изисква нещо повече от извинение. Може да се наложи да поправите нещата като поискате прошка. Това създава трайна връзка, защото като искате да се поправите, давате на партньора си да разбере колко важни са те за вас.

8. Решавайте проблемите докато са малки.

Една от най-малко полезните фрази за конфликт във връзката е „да изберете битките си“. Не воювате с партньора си и запазването на нещата в себе си изгражда гняв и негодувание. Изчистете малките недоразумения и дребните досади, преди да се превърнат в нещо по-голямо, което може да взриви като вулкан.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com