8 знака, че сте по-атрактивни, отколкото си мислите

8648
8 знака, че сте по-атрактивни, отколкото си мислите
Снимка: iStock/Guliver

Хората често се съмняват в своята привлекателност. Понякога това е полезно, защото води до самоусъвършенстване. Но често конструктивната самокритика прераства в деструктивно подценяване. Ето няколко знака, които ще ви покажат, че сте по-атрактивни отколкото си мислите.

1. Рядко получавате комплименти

Спомняте ли си ситуация, в която сте били 100% уверени, че всички очи са вперени във вас, а получавате само един комплимент? След това започвате да се съмнявате дали нещо не е наред. Но това показва обратното – вие сте страхотни. Не получавате много комплименти, защото хората мислят, че съзнавате колко сте прекрасни и нямате нужда да ви се напомня.

2. Когато накрая получите комплимент, той звучи апатично

Рядко ви правят комплименти, затова, когато накрая получите признание за външния си вид, то ви изглежда неубедително. Жените често се обиждат от такива комплименти, защото смятат, че думите не са искрени. Но всъщност трябва да са щастливи, защото човекът, който прави такъв комплимент, приема тяхната привлекателност като даденост.  

3. Често непознати търсят контакт с очи с вас

Много е просто – кратък поглед към вас с лека усмивка е приятелски сигнал. По-продължителен поглед директно в очи /също с усмивка/ предава силни емоции и опит за установяване на контакт. Ако непознат продължава да ви наблюдава, дори след като сте забелязали и сте отклонили поглед, е ясен знак, че има сериозен интерес към вас.  

4. Хората повдигат вежди, докато говорят с вас

Повдигането на вежди става автоматично, когато пред вас стои привлекателен човек. Несъзнателно така показваме добронамереното си отношение. Това е подсъзнателен опит да отворим широко очи, за да видим нещо или някого, които са привлекли вниманието ни.

5. Човекът отсреща неволно прави „патешка“ уста

Когато срещу нас седи привлекателен човек, подсъзнателно правим „патешка“ уста. Разбира се, не го правим продължително и натрапчиво, а неволно и за кратко. Макар да звучи странно, това е свързано с желание за целувка.

6. Хората се опитват да се доближат до вас

Колко често се опитвате да скъсите дистанцията с хора, към които сте безразлични? Най-вероятно отговорът е „никога“. Това е така, защото се опитваме да стоим на разстояние от хора, които не са ни симпатични. Но, ако някой излъчва позитивна енергия по време на разговор, другият се опитва да скъси разстоянието. Дори да предизвика леки докосвания. Този сигнал е особено ясен, когато няма необходимост от скъсяване на разстоянието, като в случаи на голяма тълпа или на малка площ.  

7. Хората се изненадват, ако разберат, че имате комплекси

Ако хората край вас се изненадат, когато чуят, че имате комплекси или не сте уверени в себе си, това е знак, че проблемът ви е въображаем. Хората ви гледат и смятат, че всичко ви е идеално, защото изглеждате самоуверени. По-важно е мнението отстрани – може би недостатъците, които имате, са преувеличени в собствените ви очи.

8.  Хората са прекалено мили или крайно нелюбезни с вас

Независимо дали срещате открита грубост или неочаквано мило отношение, това са сигнали, че хората не са безразлични към вас. Самоувереният човек, който няма комплекси и е сигурен в своята привлекателност, цени същите качества и в другите. Затова, ако човек, когото считате за страхотен, се държи към вас любезно и мило, той има същото мнение и за вас.
От друга страна, всички мили хора понякога срещат негативно отношение от другите без причина. Най-важното е да не ги приемате лично и да не се разстройвате. Помнете, че тези хора са нещастни и се отнасят така с вас от завист или ниско самочувствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com