9 изпитани рецепти за красота със сода, от които ще засияете

24726
9 изпитани рецепти за красота със сода, от които ще засияете
Снимка: Tumisu / Pixabay

Супер лесно е да се възползвате от нашите девет изпитани тайни за красота със хлебна сода, които ще ви помогнат да засияете. И така, какво кара содата и красотата да вървят ръка за ръка? Содата бикарбонат има много невероятни свойства, с които преди не сте били запознати, но ще ви разкраси. Така че прочетете нататък и научете много за ползите на содата бикарбонат.

Скраб за лице и тяло

Просто смесете смлени овесени ядки и хлебна сода за идеалният скраб за лице и тяло с подхранващо и освежаващо действие. Той ще направи вашата кожа мека и еластична. За да го приготвите, ще трябва да смесите три части хлебна сода, една част вода и една част смлени овесени ядки. Внимателно прокарайте получената паста през тялото с движения в кръг, после измивате с хладка вода. Тази процедура ви позволява да почистите кожата си от мъртвите клетки и да ексфолирате, оставяйки я да изглежда гладка и сияйна.

Хлебната сода е чудесно начало на вашата рутина за маникюра ви

Потопете остра пила за нокти или специално направена груба четка в навлажнена сода бикарбонат и внимателно почистете мръсотията под нокътя и около кутикулата. След това направете паста от три части хлебна сода и една част вода и я разтрийте нежно върху кожата на вашите ръце и пръсти, с движения в кръг, за премахването на мъртви клетки на кожата и да оставите кожата си да изглежда гладко и чисто. После може да изплакнете своите ръце с топла вода, преди да преминете към следващата стъпка за маникюр.

Използвайте сода за омекотяването на мазолите, както и рутинна процедура за педикюра ви

За омекотяване и премахване на мазоли по петите си, ще искате да държите краката си в следната вана за известно време: Изсипвате топла вода в легенче за крака, добавяйки две супени лъжици сода и две-три капки етерично лавандулово масло. След като омекотите кожата на краката си в тази вана, не забравяйте да изтъркате с този скраб: три части сода бикарбонат, една част вода и една част червена тръстикова захар. Втрийте този скраб върху кожата на краката си с движения в кръг, след което изплаквате с хладка вода, увийте ги в мека топла кърпа и оставяте за 5-10 минути.

Сода бикарбонат в комбинация с любимия ви шампоан

За да измиете косата си по-дълбоко (например след тежки упражнения на открито и запрашяване), използвайте изплакване  с шампоан и една четвърт от содата. Просто смесете содата  и шампоана в дланта си. След обилното изплакване ще видите колко чиста косата ви блести.

Може да ползвате хлебна сода вместо дезодорант

Смесвайки четири супени лъжици сода бикарбонат с десетина капки любимо етерично масло. Можете да прехвърлите получената смес в пластмасов контейнер за грим отново нанасяйки през деня, например с помощта на четка Кабуки, след като отидете на фитнес.

Содата за хляб е чудесна за вана за релакс

Уникална смес със сода преди хранене гарантира отличен метаболизъм

Содата за хляб се използва основно в кулинарията, както и намира нестандартно приложение – за почистване на дома. Много хора обач...

След тежък ден или напрегната тренировка във фитнес салона, вероятно ще желаете да си вземете душ, за да почистите и отпуснете тялото си. Със сигурност разполагате с хлебна сода в кухнята си! Наливате пълна тенджера топла вода, последвана от половин чаша сода.

Избелете зъбите си с хлебна сода

Това е бърз и ефективен начин да накарате зъбите си  да бъдат по-бели. Опитайте да поставите сода за хляб във вашата длан, потопите мокра четка за зъби в нея и изчеткайте добре. След това изплаквате устната си кухина и отново измивате зъбите, но с паста за зъби.

Сода за хляб помага за лечение на белези от акне

За да изсушите бързо това възпаление на кожата, пригответе паста от сода и вода и да добавите 1-2 капки масло от чаено дърво. След това нанасяте върху засегнатата област, за да изсъхне. Препоръчва се пастата да се държи върху лицето около час и след това да изплакнете внимателно. Процедурата може да бъде повторена през деня.

Содата за хляб: 4 универсални приложения

Содата за хляб може спокойно да се нарече универсален и незаменим продукт. Във всеки дом има опаковка със сода, а обхватът й за използв...

Измийте вашето лице със сода бикарбонат

Почистването на лицето с закупен  скраб от магазин за козметика може да отстрани мъртвите клетки на кожата за по-свеж, по-младежки вид. Но често се случва, че ексфолиантите са твърде груби върху деликатната или раздразнена кожа и само засилват негативната реакция. Използвайте следната формула за нежно триене и антибактериално почистване на кожата:

• една супена лъжичка мед

• една чаена лъжица хлебна сода

Тези съставки се комбинират в гъста паста, като взимате малко от нея в длани, масажирайки лицето си нежно с кръгови движения. Изчакайте минута и отмивате с топла вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com