9 мита, в които козметичните компании ни карат да вярваме

4825
9 мита, в които козметичните компании ни карат да вярваме
Снимка: Pixabay

Рекламата и лъскавата опаковка са решаващи фактори при избора ни на нови козметични продукти. Професионалният гримьор и експерт Паула Бегун  смята, че това е огромна заблуда и много често заявките на козметичните компании не са верни. Ето няколко мита, в които козметичните компании ни карат да вярваме:

1. По-известната марка води до по-големи ефекти.

Ефективността на един козметичен продукт се определя изцяло от химическия му състав. Нито марката, нито магазинът, в който се продава, нито цената, могат да гарантират за неговата ефективност.

Не изхвърляйте непотребната козметика, бъдете креативни

Ако ви е жал да изхвърлите неизползвания козметични продукти, експериментирайте малко с тях. Ексфолиант Много мекият ексфолиант може ...

2. Съществуват продукти, които спират стареенето.

Независимо от възрастта виq е важно да разберете какъв тип кожа имате, за да използвате съответните продукти. За съжаление, не съществуват кремове, които предотвратяват стареенето. Когато се рекламира крем против стареене, всъщност компанията продава продукт, който прави кожата ви гладка, предотвратява пигментацията и прави бръчките по-малко видими.
Кремовете около очите не се различават много от останалите. Това е абсолютно същият продукт като крема за лице, но в по-малка опаковка и малко по-скъп.

3. Кремовете ще ви помогнат да се отървете от целулита.

Ако това беше истина, моделите щяха ли да използват Фотошоп? Само диета и физически упражнения могат да повлияят на количеството мастна целулоза, което се натрупва под кожата, но няма как един козметичен продукт ефективно да я премахне.

4. Слънчевият тен е здравословен.

Домашна маска за почистване на лицето

Прието е мнението, че всяка една жена си мечтае за принца на бял кон. Е да, но ти си съвременна и модерна жена и те вълнуват далеч по-п...

Това се отнася за получаване на тен на плажа или в солариум. Излагането на слънчеви лъчи не е здравословно. Ако искате кожата ви да придобие кафеникав загар, използвайте спрей за тен.

5. Органичните продукти са по-ефективни от стандартните.

Наличието на природни съставки в козметичните продукти няма ефект и не води до по-добри резултати. Така наречената „органична козметика“ може да бъде напълно безопасна, защото не съдържа толкова много химикали, но това не означава автоматично, че е някакъв вид „супер продукт“. Още повече, производителите няма да признаят, че те всъщност използват други химикали, за да съхранят органичните съставки.

6. Кремовете ще премахнат малките бръчки.

Няма козметични продукти, способни да ви избавят от малките черти, бръчки или тъмни кръгове под очите. Нито един от тях не може да се сравнява с по-сериозни процедури като поставяне на ботокс и други методи с инжекции.

7. Кремовете против слънце са само за плажа.

Установи се, че кремовете против слънце са най-ефективният козметичен продукт, който предотвратява появата на бръчки, неравномерния тен на кожата, загубата на еластичност. Използвайте го дори през есента и зимата. Най-ефективни са овлажняващи кремове със SPF, основа със SPF или друг вид, но задължително трябва да съдържа цинков оксид, титанов диоксид или авобензон.

Как ни вреди алуминият в храната и дезодорантите

Вредните вещества са навсякъде около нас. Малките дози алуминий, които могат да проникнат в тялото, не са опасни. Повишеното количество...

8. Шампоаните ще предотвратят косопада.

Единствената функция на шампоана е да измие косата. Нито марката, нито цената имат значение. Шампоанът се нанася за много кратко време, така че каквито и екзотични съставки да съдържа, те няма как да бъдат абсорбирани от тялото ви. Тайната на доброто състояние на косата ви лежи в използване на балсами и специални маски.

9. Може да боядисвате косата си без да я увреждате.

Съвременните бои за коса премахват естествения пигмент от косата ви и го заменят с различен цвят. Коя боя не уврежда косата ви? Само тази, която не разрушава естествения пигмент на косата… но такава боя няма как да промени цвета. Отговорът е прост: всички бои за коса имат увреждащ ефект, с изключение на естествената къна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com