9 най-вкусни десерта от цял свят

51809
9 най-вкусни десерта от цял свят
Снимка: RitaE / Pixabay

Всяка страна по света има свой популярен десерт, който обезателно трябва да вкусите, когато ви се удаде такъв случай!

1. Щрудел от Австрия. Вкусът на истинския щрудел е възможно да се оцени само във Виена или Залцбург. Първата рецепта е от 1696 г. и до днес не е претърпяла кой знае какви промени. За приготвянето на щрудела все така ще ви потрябва тесто с някакъв плодов пълнеж, ягоди (малини или къпини), макови семена и извара. Обичаят е да се сервира с ванилов сладолед или сметана.

Как да изпипаме до съвършенство сладкишите и печивата

Сладкишите и печивата са любими на много членове от семейството и всяка домакиня се стреми да увеличава броя на рецептите, които пригот...

2. Тръдло от Чехия. Зад това малко смешно за българското ухо название стоят обикновени тръбички с крем, много популярни в Чехия. Кремът се приготвя на открит огън от подсладено тесто, топи се в микстура от канела и захар, ръси се с кокосови стърготини или с някакви ядки.

3. Торта „Павлова“ от Нова Зеландия и Австралия. Този десерт е направен в чест на световноизвестната руска балерина Ана Павлова. Нова Зеландия и Австралия спорят къде е родното място на тортата. Но това, което е по-важно, е, че днес имаме щастието да се насладим на това вълшебно сладкарско произведение, украсено със сметана и горски плодове, а под хрупкавата коричка е скрит мек пълнеж, наподобяващ добре познатия в България сладкиш с романтичното название „целувка“.

4. Тирамису от Италия. До ден-днешен не се знае кой италиански регион е изобретил този вкусен десерт. Сега той е включва в менюто на почти всеки ресторант по света, но да не се заблуждаваме – истинско, оригинално тирамису може да се вкуси само в Италия. Съставът му включва истински национални съставки: бисквитки „савоярди", вино „марсала“ и сирене „маскарпоне“.

5. Класически пудинг от Англия. Това е истински символ на „добрата стара Англия“, понеже се готви в почти всички английски семейства. Самата домашна рецепта се завещава от поколение на поколение. Приготвя се на водна баня от брашно, сметана, яйца, мазнина, галета и подправки. Обаче, малцина знаят, че някога в пудинга слагали и месо.

7-те най-чести грешки, които допускаме при правенето на сладкиши

Дори и да се мислим за много виртуозни в кулинарията, на всеки от нас му се е случвало да се провали при печене на сладкиши и сладкарск...

6. Сметанови бонбони от Япония. Бонбоните със сметана не са обичаен десерт, а по-скоро „залъгалка“, подобна на нашите пуканки. За изготвянето на тези сладкишчета са необходими кестени от Япония и Южна Корея, захар, батати и подправки.

7. Чурчъхела от Грузия. Този грузински сладкиш се приготвя, като нанизи от ядки се топят в сок от грозде.

Макар на пръв поглед всичко да е много лесно, приготвянето на чурчъхела е сложно и изисква много време – но резултатът категорично си заслужава усилията.

8. Чийзкейк от САЩ. Един десерт, който е извънредно много популярен в Щатите. Пълнежът му е от меко сирене или извара, захар и високомаслено мляко или сметана. Но родното му място, все пак, не е Америка, а Древна Гърция - където са го приготвяли през 6 век пр. Хр.

Възможно ли е да отслабнем, без да се отказваме от сладкото?

Може би диетата със сладко изгежда и звучи нелепо и несъчетаемо. Обикновено сме свикнали да мислим, че захарните изделия, шоколад и сла...

9. Турон от Испания. Вкусът на този испански деликатес напомня този на познатата ни халва „нуга“. Има два вида турон: твърд и мек, който е с ядки. Сладкишът може да се опита само в Испания, защото официално е забранено да се приготвя за търговски цели извън тази страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com