9 причини за разводите днес

2369
9 причини за разводите днес
Снимка: iStock/Guliver

Днес около 45% от браковете завършват с развод. Тъй като голяма част от двойките, които живеят заедно и имат деца, не сключват официален брак, статистика за техните раздели няма. Което означава, че процентът на двойките, които се разделят, е доста по-висок. Ето 9 от основните причини, които разделят хората днес:

1. Сключвате необмислен брак

Решението за брак често е на ранна възраст и доста спонтанно и емоционално. Много двойки се разочароват веднага след сватбата, но не вземат мерки, а най-честите оправдания са от рода на „всички очакваха да живеем щастливо и след сватбата“, „похарчихме толкова пари за сватбата“ или „тъкмо си купихме нов дом“.

2. Загубвате идентичността

Да живеете в зависимост не е здравословно. Ако нямате свои интереси или възможност да изразявате себе си извън двойката, губите себе си. Ако се чувствате некомфортно да вършите нещо без партньора си, или не знаете каква музика да слушате, какви филми да гледате без него, вече сте в дълбокото и ви се струва, че потъвате.

3. Обсебени сте от родителските задължения

Когато се появят децата, повечето родители изцяло им се отдават и забравят, че живеят с партньор. Идва момент, когато децата порастват и напускат семейното гнездо и партньорите се чудят какво да правят заедно. Тогава осъзнават, че отдаван нищо не ги свързва и се разделят.

4. Несъвместими сте

Той ви изнервя, защото е пестелив, а вие сте с широки пръсти. Вашата представа за уикенда е уютна хижа в гората, а партньорът ви иска в голям и шумен град. Той смята, че е ваше задължение да готвите и чистите, а вие не сте съгласни. Възможно ли е да се преодолеят тези различия? Възможно е, но по-скоро не.

5. Имате неизпълнени очаквания

Не получавате това, което сте очаквали, а това ви прави нещастни. Тогава започвате да обвинявате партньора си под форма на критика, мрънкане, ярост и гняв. Ако правите нещо насила заради щастието на партньора си, винаги стигате до провал. Ако сте нещастни във връзката, по-добре да обсъдите заедно има ли шанс за промяна. Ако той не откликне, отговорността за щастието си е ваша.

6. Различия във финансовото управление

Не винаги проблемите са заради липса на финанси, а по-скоро заради различия във вижданията как да ги управлявате. Противоположностите се привличат, но, когато двама души имат различия в тази сфера, проблемът е сериозен. Представете си, че единият мисли само за бъдещето, а другият иска да живее днес.

7. Имате различни интереси

4 начина на поведение, които са в основата на 90% от разводите

Въз основа на тези признаци, само за 15 минути, експерт по връзките може да предскаже дали партньорите ще продължат да бъдат заедно сле...

Общите интереси и преживявания са в основата на успешен брак. Разбира се, всеки трябва да има време за себе си, но, ако не откривате общи страсти и забавления, се отдалечавате все повече един от друг.

8. Не може да се справите с проблем без скандал

Всяка двойка има недоразумения. Ключът е да дискутирате, изслушвайки другия. Ако не може да го направите и всеки проблем се превръща в борба, връзката ви е изгубена.

9. Домашно насилие

Насилието, от физическо нараняване до емоционално манипулиране като наказание, потиска хората. Раздялата с насилник е най-добрият начин да запазите сигурността си.   

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Какво може да предизвика отвращение към месото?

Съпругата ми се оказа мъж: Младоженец с ужасяващо разкритие след 12 дни брак (ВИДЕО)

Как никога да не закъснявате: 8 прости съвета, които вършат чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com