9 съвета за бърз растеж на ноктите

4875
9 съвета за бърз растеж на ноктите
Снимка: iStock

Късите, чупливи нокти могат да бъдат голяма болка  -  както буквално, така и преносно. Ако всякакви трикове и фалшиви аналози не са вашата опция и сте за по-естествен подход към маникюра, твърде рано е да се откажете от дългите нокти. Хакове от специалисти и правилна грижа ще помогнат за поддържането и ускоряването на растежа им - и прилагането на препоръките, събрани в този материал, определено няма да отнеме много време.

Ето няколко ефективни съвета, които ще помогнат на ноктите ви бързо да достигнат дължината на вашите мечти.

1. Хидратирайте

Пиенето на достатъчно вода е важно за много аспекти на здравето и вашите нокти не трябва да правят изключение. Ако тялото е дехидратирано, тогава не можете да мечтаете за здравословен растеж на ноктите, косата и нови кожни клетки. И ако добрата стара H20 не ви е любима, помислете за хидратиращи напитки като кокосова вода. Или добавете малко пресен плодов сок и парчета плодове към водата си, за да я направите по-вкусна.

Знаете ли за колко време израства нов нокът?

2. Вземете фолиева киселина

Известен също като витамин B9, този важен минерал може да се намери в хранителни добавки и храни като бобови растения и пълнозърнести храни. Една от ключовите функции на фолиевата киселина е да възстановява клетките, които формират структурата на ноктите. Той ще помогне на нокътните плочи да растат по-бързо, ще ги направи по-здрави и ще ги предпази от чупливост.

3. Увеличете приема на протеини

Получаването на достатъчно протеини е важно за цялостното здраве и правилното хранене, но също така може да повлияе на ноктите ви и скоростта, с която растат. Уверете се, че получавате препоръчителното количество протеини дневно, за да помогнете на ноктите ви да растат дълги и здрави.

4. Вземете кератинови добавки

Кератинът  не е просто продукт за грижа за косата (както много хора си мислят), той е и това, което е включено в състава на ноктите. Така че приемането на добавки с този компонент ще помогне да се придаде еластичност на нокътните плочи: действа почти по същия начин, както в случая с косата. Може да се приема през устата или да се прилага като масло за кожа.

5. Използвайте масла и серуми за кожички

Хидратацията на кожата е важна част от всяка рутинна грижа за кожата и кожичките не са изключение. С редовна употреба на масла за кожички можете да намалите чупливостта на ноктите си и да намалите броя на счупванията, поддържайки тяхното здраве и гъвкавост.

Колко бързо растат ноктите? 9 невероятни факта за тях

6. Спрете да хапете

Това може да изглежда очевидно, но за мнозина е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Един от най-често срещаните нервни навици е гризането на нокти. За да се отървете от него, Американската академия по дерматология препоръчва да използвате лак с горчив вкус - това е най-евтиният вариант за решаване на проблема, но по-скъпият е да идентифицирате физическите или психическите тригери, които ви подтикват да направите това вредно действие към ноктите си.

7. Дръжте ноктите си къси

Заоблените ръбове е по-малко вероятно да се счупят и са по-трудни за повреда. Същото важи и за по-късите нокти. Може да изглежда нелогично да поддържате къса дължина, ако искате ноктите ви да растат бързо, но работи. Оставете ноктите си да станат по-здрави и след това ги оставете да израстнат до желаната дължина. Ако имате чупливи нокти, препоръчваме да преминете към кристална пила за нокти (вместо традиционна шкурка), за да поддържате формата им.

Знаете ли за колко време израства нов нокът?

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/curious/znaete-li-za-kolko-vreme-izrastva-nov-nokyt-news_1852489.html © Actualno.com

8. Избягвайте ацетона

Популярна съставка в препаратите за отстраняване на лак за нокти, ацетонът  е мощен химикал , който може бързо да премахне лака, заедно с естествените масла, които поддържат ноктите ви здрави и овлажнени. Какво получавате в резултат? Сухота и чупливост. Така че избягвайте лакочистителите на базата на ацетон и изберете по-естествени продукти.

9. Носете гумени ръкавици, когато миете чинии

Когато ръцете ви са дълго време под вода, те се пренасищат с нея, същото важи и за ноктите ви. Когато абсорбират твърде много вода, ноктите стават по-слаби и сухи, което води до чупливост и пукнатини, които възпрепятстват растежа. Ето защо, когато миете съдове, не забравяйте да защитите ръцете си с гумени ръкавици. Ако използвате агресивни химически почистващи препарати, не забравяйте да използвате ръкавици като бариера. Домакинските химикали, като водата, вредят на ноктите, като ги изсушават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно
Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Това е въпрос, чиито отговор всяка домакиня трябва да знае, ако иска да се представи наистина добре в кухнята и да блесне със своите кулинарни умения. Днес...