Ако искате да не се омирисва на риба - направете това

3233
Ако искате да не се омирисва на риба - направете това
Снимка: iStock

Крехкото месо и множеството рецепти и вкусови комбинации правят рибата чудесна идея за обяд или вечеря. За съжаление, след кулинарните си маневри оставате не само със спомена за вкусното ястие, но и с неприятна миризма на риба в целия си дом? Можете да се отървете от нея с помощта на няколко прости трика.

Направете едно нещо преди пържене

Пърженето на риба все още е много популярен начин за обработка на това деликатно месо. Въпреки това си струва да се изкушите да промените нещата и да приготвите рибата си във фурната. Каквато и да е рецептата, има едно нещо, което трябва да направите, преди да пристъпите към правилното приготвяне. Този прост трик ще намали миризмата, която рибата отделя по време на обработката.

Потопете суровата риба в студено мляко за половин час. Този продукт отлично абсорбира нежеланите аромати, така че миризмата на риба в къщата ще бъде по-малко обидна. Можете също така да натриете месото с лимонов сок, който действа като неутрализатор на лошата миризма и същевременно обогатява вкуса.

3 лесни начина да се справим с неприятната миризма в кухнята

Как да се отървете от миризмата на риба в дома си? Рецепта за домашен освежител за въздух

Включването на аспиратора при приготвяне на рибни ястия е най-очевидното действие. То обаче може да не е достатъчно. Същото важи и за проветряването на кухнята - в крайна сметка не всеки има възможност да направи течение, особено ако имате вградена кухня без достъп до прозорец.

Как да премахнете миризмата на риба от кухнята? Пригответе проста ароматна смес, която печели пред всички освежители за въздух. Тя не само маскира, но преди всичко абсорбира миризмата на риба. Как да го направите?
Налейте вода и няколко супени лъжици спиртен оцет в съд. добавете няколко звездички анасон, карамфил и пръчка канела. Подправката ще работи добре и под формата на прах. Нищо не ви пречи да я замените с ароматен кардамон. варете всичко това в продължение на 15 минути.

Как да премахна миризмата на риба от тенджерата?

След приготвяне и консумиране на храна, дори и след измиване, съдовете могат да ви напомнят за това, което е било приготвено в тях. За да премахнете миризмата на риба от съдовете си, също се нуждаете от умен патент. За щастие, той не изисква сложни процедури или специализирани препарати за миене.

6 полезни съвета да се отървете от неприятната миризма в кухнята

Преди всичко не забравяйте да не отлагате миенето на съдовете за неопределено време. Колкото по-дълго остатъците от риба остават вътре, толкова по-трудно ще бъде да се отървете от нежеланата миризма. Просто нарежете един лимон, лайм, портокал или грейпфрут на четвъртинки и ги поставете в съда. След това налейте водата и варете няколко минути на слаб огън. Миризмата на риба ще изчезне, а в процеса на работа ще освежите и въздуха в кухнята.

Как да се отървете от миризмата на риба от ръцете си?

Кухнята е почистена, но все още усещате миризмата на риба по ръцете си? Този хранителен продукт определено не иска да бъде забравен. За щастие, можете да се справите с това бързо и по няколко начина.

Измийте ръцете си със студена вода, след което разнесете върху тях малко паста за зъби. Нейният интензивен аромат ще се справи с рибния вкус. Не забравяйте да разнесете пастата за зъби и в пространствата между пръстите си. третирайте ръцете си с утайка от кафе (за нежен скраб) или с цели зърна. Кафето отдавна има репутацията на неутрализатор на лошите миризми в кухнята. За да премахнете миризмата на риба от ръцете си, можете да ги накиснете и в лимонов сок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com