Американка е новата Мис Вселена

75694
Американка е новата Мис Вселена

20-годишната Оливия Кулпо от Америка е новата "Мис Вселена". Тя победи 88 претендентки и грабна титлата по време на бляскаво шоу в казино "Планета Холивуд".


Красавицата взе короната от Лейла Лопес от Ангола, след като спечели благоразположението на журито, дефилирайки в син бански и рокля от червено кадифе. Представителка на САЩ за последно спечели конкурса през 1997 г. На финала на конкурса тя отговори на въпрос, свързан с нещата, за които съжалява, казвайки, че би иска в детството си да е тормозела по-малко своите братя и сестри. Мис Филипини Джанин Тугонон се нареди на второ място, а мис Венецуела Ирене София Есер Куинтеро зае почетното трето място, предаде БЛИЦ.

За титлата се бориха участнички от 89 страни от шест континента. Те прекараха в подготовка за финалната фаза цели две седмици в Града на греха. Нашата страна бе представена от 22-годишната Жана Янева. Финалът на конкурса бе излъчен на живо по телевизия NBC и бе наблюдаван от над 100 милиона души. Финалът се състоя в четири етапа – видео визитки, дефиле по бански, традиционно облекло и официални тоалети.

Носителката на короната получава като награда заплата за една година, чийто размер не се съобщава, гардероб, достоен за кралица, неограничен запас от козметични продукти и луксозен апартамент в Ню Йорк.

Редактор: Д. Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com