Ами ако любовта не е взаимна?

9628
Ами ако любовта не е взаимна?
Снимка: iStock/Guliver

Всеки един от нас в някакъв етап от живота си е преживял несподелена любов. В холивудските филми и в приказките героите се срещат, влюбват се и заживяват заедно щастливи до края на живота си. В реалния живот обаче съвсем не е така... Той не е нито приказка, нито филм.

Но как да забравим, как да избягаме от страдаща ситуация и как да продължим?

Мъжете не преживяват чак толкова eмoционално подобна ситуация за разлика от нежния пол, въпреки че понякога се влюбват в жени, които определено не изпитват симпатии към тях.

Как се справя всяка от 12-те зодии с несподелената любов?

Всеки един от нас има лоши спомени и стари рани, свързани с несподелена любов. Всяка зодия се справя различно с тази болка, ето как... ...

Жените отчитат дори и най-малкия знак, който им потвърждава, че са харесвани: поглед, мил жест, усмивка, разговор. Много често се случва те да възприемат мъжа с тези знаци като "мъжа на живота ми".

Когато човек е влюбен, той има склонност да проектира чувствата си към другия човек и да интерпретира действията му, както сметне за добре.

За някакво определено време една скрита страст може да е достатъчна и удовлетворяваща, но идва моментът, в който ще се изправим очи в очи с реалната действителност. Страданието може да бъде много голямо, когато вече сме осъзнали, че чувствата ни не са споделяни от отсрещната страна. И ако докато сме били заедно във времето, ние сме се чувствали на пиедестал, то да паднем от там е наистина брутално. И когато вече сме осъзнали голата истина, спокойно можем да си позволим да тъгуваме от загубата.

Дори една романтична връзка да е съществуваща само в главата ни, самото осъзнаване, че никога тя няма да бъде споделена или да се получи очаквания резултат от нас е болезнено. Обичаме ли дълбоко някого, болката е истинска и силна, без значение дали любовта ни е споделена, или не.

Няма нужда в такъв случай да правим опити за елиминиране на емоциите, преминаващи през нас. Да, със сигурност те не са приятни. Също не бива да се чувстваме нелепо или глупаво. Важното е да отчетем правилно тези емоции и да ги контролираме с ясното съзнание. Не е нужно да им даваме време, за да преминат.

5 начина да се справите с несподелената любов

1. Кажете сбогом на всички илюзии Може би си мислите, че човекът, по когото си падате също изпитва чувства към вас. Тази надежда може ...

Ясно е, че контролирането е труден процес. Но помислете само колко би бил скучен животът, ако не оставяме и по някое място за изненада! Предприемаме действия за излизане от ситуацията. Трябват ни усилия да си направим точна равносметка и да погледнем в собственото си бъдеще от по-различен ъгъл.

Има хора, които се опитват да поддържат илюзиите, но в това няма никакъв смисъл и няма да помогне на никой, особено на самите нас.

По-добре дълго плачете, отколкото да продължите да храните напразни надежди. Второто е много по-болезнено. Защото когато плачем, ние всъщност сме приели реалната ситуация. И идва времето за нещо по-различно... Ново занимание, приятели, пътешествие, почивка, нови планове...

Така ще станем готови да навлезем в един нов етап от живота си, изпълнен с надежди и положителни чувства. Ще си спомним, че всичко, през което ние преминаваме, се случва в живота. Това е една добра възможност да опознаем добре себе си и да осъзнаем, че нито един опит не е напълн отрицателен.

Когато се освободим от миналото, настоящето става обичайното за нас, а бъдещето става възможно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно